Svenska MMA-förbundet fokuserar på utbildning för allmänheten

För ett par veckor sedan damp det ner ett mail i min inkorg från Svenska MMA-förbundet. Det var en inbjudan till ett seminarium som de döpt till “Att förstå MMA”, och gick ut till de stora medierna som finns i Stockholm så som Aftonbladet, Expressen, Svenska Dagbladet, Metro, DN, TV4 och flertalet andra potentiella intressenter främst utanför MMA-sfären vi själva sitter i.

Syftet var att presentera vad MMA är, försöka att tvätta bort de förutfattade meningarna och framför allt förstå och respektera sporten i sig. Det var ett två timmar långt seminarium där SMMAF presenterade vad MMA är, vilka förutfattade meningar som brukar finnas, och poängterade att för att förstå vad MMA är fullt ut så är det en liten kunskapskulle man måste ta sig över.

Ett steg att presentera vad MMA är på ett effektivare sett är att spela in en kort film där utövare så som Hanna Sillén, Elina Nilsson, Jörgen Kruth och Alexander Gustafsson får chansen att berätta om sina egna erfarenheter om MMA.

De hade även tagit med sig starka namn i presentationen så som Hans Wiklund som de flesta känner igen från TV4, samt Magnus “Jycken” Cedenblad för att få en utövares perspektiv på det hela. Detta var det första seminariet av flera, och de har nu planer att resa runt i Sverige för att köra denna presentation för så många intressenter som de möjligtvis kan. Malmö och Göteborg stod närmast på kartan, men de hoppades även att kunna besöka Jönköping samt ett par städer i norr för att sprida intresset för sporten och framför allt utbilda allmänheten om vad det egentligen är.

Så om Svenska MMA-förbundet nu kommer att hålla ett seminarium i närheten av din stad, se till att ta tag i journalister och andra som bör veta vad det här är, och be dom att gå på seminariet.

Kategorier
Svenska Nyheter
4 Kommentarer

Svara