Svenska thaiboxningslandslaget mitt i bombdramat i Bangkok

Enligt svenska utrikesdepartementet befinner sig cirka 1000 svenskar i Bangkok just nu. Varav ett 30-tal av dem är där för att representera det svenska landslaget för VM i thaiboxning.

Bombattentatet ska ha skett runt 19:00 lokal tid, mitt under tävlandes gång i arenan som ligger endast någon kilometer ifrån bombplatsen. Det sägs vara runt 30-tal döda samt 80 skadade bland de drabbade offren i Bangkok, Thailand. Inga svenskar ska ha blivit skadade.

Landslagstränaren August Wallén berättade för Sveriges Radio.

”Några av de tävlande och funktionärer hörde explosionen när de lämnade arenan, den är tydligen bara två kilometer härifrån. Annars har vi inte märkt så mycket av den förutom att tävlingsledningen har sagt att vi ska stanna på hotellet och att UD har sagt att vi inte ska vara på gator och torg.”

Enligt Wallén är det en aning oro bland de tävlande på grund av att hotellet med alla utövare inte alls ligger långt ifrån bombplatsen.

”Det är ingen som jag har pratat med som verkar jätteorolig, men man funderar naturligtvis, diskuterar om det finns skyddsrum, om tävlingarna som man kanske ställer in imorgon för att det ska vara minskad risk. Vi tittar på var nödutgångarna på hotellet är. Det är väl 50-60 nationer som bor på det här hotellet, så det känns ju som ett eventuellt riskmål beroende på vem som ligger bakom det här.”

Kategorier
NyheterSenaste NyttSvenska NyheterZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
2 Kommentarer
 • Kenny Starfighter
  18 August 2015 at 06:40

  Riktigt oroligt när sånt där händer!

  Btw De va som fan, e August Landslagstränare i Thai? :-O

 • Robert Tyborn Axt
  21 August 2015 at 10:14

  Sjukt. Hoppas inget mer sånt här sker.

 • Svara