Svenske boxningsmästaren ska utvisas – igen

Boxaren Laziz Sharifov utvisas till Kazakstan. Anledningen? Enligt Migrationsverket kan inte de sponsorpengar som Sharifov tjänar betraktas som lön.

Den svenske mästaren i boxning Laziz Sharifov från Haninge utvisades tidigare som 18-åring till Kazakstan, men fick komma tillbaka efter sex månader. Detta efter att Rättvisepartiet socialisterna i Haninge lyckats ordna ett arbetstillstånd åt Sharifov.

Man ordnade tillståndet i samarbete med Haninge boxningsklubb, vilket gällde i två år. Sharifov fick också lön i form av sponsorpengar. Sharifov sökte sedan om permanent uppehållstillstånd i april 2016, och angav arbete som anledning.

Förra veckan fick Sharifov genom ett beslut reda på att hans sponsorpengar inte kan betraktas som lön, enligt migrationsverket. Därför tvingas han nu lämna Sverige – för andra gången.

”Jag har jobbat i nästan tre år här i Sverige och jobbar jag ett till år så har jag rätt att ansöka om permanent uppehållstillstånd, säger Sharifov till Expressen. “Hade jag fått förlängt arbetstillstånd så hade jag kunnat stanna kvar och jobba. Kontraktet är utformat så att jag jobbar på Haninge Boxningsklubb men eftersom lönen har kommit från sponsorer så godkänns det inte.”

”Tränar och försöker tänka positivt”

21-årige Sharifov ska göra sin proffsdebut i boxning i april, samma månad som han förväntas lämna landet. Laziz Sharifov tänker överklaga migrationsverkets beslut, men ställer sig inte positiv till utgången:

”Det känns konstigt, allt man har gjort innan, det är som att det inte spelar någon roll, det tog bara stopp,” säger Sharifov till Expressen.

”Eftersom jag har fått negativt beslut tidigare så vet jag inte om de kommer att ändra sig, men man kan ju hoppas på det. Jag tränar och försöker tänka positivt och hoppas verkligen på det bästa”

Omslagsbild: Haninge Boxningsklubb

Kategorier
BoxningNyheterÖvrig KampsportSenaste NyttSvenska FightersSvenska Nyheter

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara