Svenske boxningsvärldsmästaren Badou Jack klar för nästa titelmatch

Det står nu klart att WBC-mästaren Badou Jack kommer göra upp mot IBF:s titelhållare James DeGale i januari.

Som rapporterat i gårdagens Kvällssvep har boxningsvärldsmästaren Badou Jack (20-1-2 boxning) bokats för ny match.

Svensken, som i dagsläget är WBC:s titelhållare i supermellanvikt, kommer nämligen försöka knipa sitt andra bälte då han gör upp mot IBF-mästaren James DeGale (23-1 boxning). Tillsammans med WBA och WBO räknas WBC och IBF som de fyra största boxningsorganisationerna i världen.

Sist Jack var aktuell gick han oavgjort mot rumänen Lucian Bute (32-3-1 boxning), ett kontroversiellt resultat då många ansåg att mästaren borde ha tilldelats segern. Innan dess försvarade han bältet mot engelsmannen George Groves (24-3 boxning) efter att ha vunnit titeln mot amerikanen Anthony Dirrell (29-1-1 boxning)

“Bättre fighter på alla plan”

Engelsmannen DeGale har å sin sida radat upp hela 13 raka segrar. Men Jack menar att han är “100 procent säker” på vinst.

“Jag tycker att jag är en bättre fighter på alla plan. Jag är större, starkare och bättre tekniskt,” säger svensken till Sportbladet.

Titelmatchen går av stapeln den 14 januari. Det står ännu inte klart om matchen äger rum i Las Vegas eller New York, men enligt Jack lutar det åt det sistnämnda.

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Badou JackBoxningNyheterRekommenderatSenaste NyttSvenska NyheterZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra MMA-comeback?

Loading ... Loading ...