Staredown mellan Dmitrijs Homjakovs (vänster) och Alexander Novakovskiy (höger).

Svenske talangen redo för comeback: “Vill bara in och slåss”

Dmitrijs "Dima" Homjakovs är invägd och redo - återvänder till buren för första gången på över två år och går huvudmatch i sin gamla hemstad.

I morgon lördag är det dags för FREON: Gigant Fights 6, som äger rum i Tukums, Lettland. I galans huvudmatch får vi se den svenske talangen Dmitrijs Homjakovs göra comeback till buren efter mer än två och ett halvt års frånvaro, för att ta sig an ryssen Alexandr Novakovskiy i en lättviktsdrabbning.

“Dima”, som representerar Legacy Gym och Fightzone kommer in i matchen som obesegrad med två raka segrar och stod senast för en brutal vinst via teknisk knockout, som han säkrade efter ett gäng fotbollssparkar på Full Metal Dojo 4: Once Upon a Time in Bangkok i Thailand. Novakovskiy är å andra sidan 1-1 hittills i proffskarriären och kommer från en TKO-förlust i den ryska topporganisationen M-1 Global.

Dmitrijs “Dima” Homjakovs på invägningen.

“Riktigt kul att köra igen”

Homjakovs, som är född och uppvuxen i Tukums där han alltså nu är redo att gå huvudmatch, är invägd och klar. Med som coach är ingen mindre än den svenske ONE Championship-fightern Zebaztian “The Bandit” Kadestam.

 – Jag vill bara in och slåss och ha kul. Speciellt med tanke på min frånvaro så ska det bli riktigt kul att köra igen. Jag möter en tuff motståndare – men ser fram emot att få slåss i staden där jag är född och uppväxt, säger Homjakovs till MMAnytt.

– Jag var i “Dimas” hörna för två år sen när han gick sin senaste match och såg vilken potential han har. Tyvärr har han inte fått visa så mycket sen dess – så jag ser fram emot i morgon och tror starkt på hans chanser, säger Kadestam.

Kategorier
ExklusivtSenaste NyttSvenska Nyheter

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...