Tolv ögonblick: Bortom strålkastarljuset – Malik Arash Mawlayi

Malik Arash Mawlayi (till vänster) med Mohammed Abdallah. Foto: Mattias Persson

För mig och många fler är Malmö Muay Thai synonymt med Larry Lindwall. Han är dock inte ensam om att driva klubben, detta gör han tillsammans med Rasmus Svensson. För en thaiboxningsnovis som mig själv är Rasmus en mer anonym profil medan Martin Akhtar beskriver honom med beundran och respekt.

Tillsammans med Larry är Rasmus nog Sveriges mest erfarna och kompetenta thaiboxningstränare, Sett genom tiderna så har deras resultat satt tydliga spår i thaiboxningssverige. Rasmus har en bra känsla för detaljer och en bra förmåga att möta sina fighters olika behov.

Malik Arash Mawlayi har huvudansvaret för klubbens MMA-sektion. På senaste Superior Challange levde han upp till sitt smeknamn “The Natural Born Killer” då han inte bara avslutade David Round utan även bjöd på en av kvällens absolut bästa matcher. Smeknamnet till trots beskrivs Malik som en man med stort hjärta och en stor portion humor.

Malik som tränare är något utöver det vanliga. Han har en enorm förmåga att fånga sina elever med humor och liknelser. Det fastnar i minnet och de tekniska detaljerna binds ihop av en helhet, en känsla av sammanhang. Han har även lång erfarenhet av fighting i alla dess former vilket också gör honom oslagbar som tränare.“, säger Akhtar.

Akhtar avslutar vårt samtal med att lyfta fram Maliks egna egenskaper i buren och menar på att Malik är Sveriges bästa fighter i 70 kilos klassen med ett “kom och testa!“. Akhtar är noga att även framhålla att den sista och minst lika viktiga pusselbiten för Malmö Muay Thais framgång är klubbens fystränare Mariusz Denderski.

Här kommer ett bildspel med Malik “The Natural Born Killer” Arash Mawlayi när han förbereder Mohammed Abdallah inför Trophy MMA II den 1 juni.

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Svenska FightersSvenska NyheterTrophy MMA

All in

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra comeback?

Loading ... Loading ...