Tolv ögonblick: Team AVAM

Ner för trappan på väg in till Team AVAM i Malmö. Möts av en bild jag redan tagit -trappa, två par skor, kvarglömda kläder, herrelösa vattenflaskor och en affisch från Superior Challenge. Gillar kompositionen och kan inte motstå att ta den igen även om den enda egentliga skillnaden är att den romerska nian nu har blivit till X. Superior Challenge fortsätter att utforska det svenska kampsportslandskapet. Efter att ha förflyttat sig från huvudstadens hemmaplan har både Malmö Arena och Scandinavium fått äran att ta emot Sveriges i särklass största MMA-promotion. Det tar emot något att kalla evenemanget i Malmö för publiksuccé då just en från publiken lyckades med konststycket att hoppa upp i buren, före hemmafavoriten Martin Akhtar, och utmana Leandro Gontijo till fight innan vakterna försatte honom i en välförtjänt grupp-sub. Publiken var även av typisk rastlös Malmö-karaktär och hade inga problem att bua ut varken ringannouncer eller hemmafighter när dessa inte levde upp till fartfyllda förväntningar. Samtidigt så var platserna välfyllda och publikens support för sina hemmasöner stundtals magisk.

I Göteborg gapade stolarna tomma. Trots en sportsligt framgångsrik och underhållande gala är det Scandinaviums tomhet mitt starkaste minne. I min inskränkta MMA-värld trodde jag de blåvita skulle gå man och fru ur huse för att ta farväl av Usama Aziz och samtidigt ta tillfälle att välkomna hem Besam Yosef från sitt UFC-äventyr. Jag hade fel och kunde inte annat än att känna en viss längtan till en tajt Lisebergshall.

Superior Challenges tredje försök utanför Stockholm ser förhoppningsvis ut som dess första. Alla förutsättningar finns för både välfyllda läktare och underhållande matcher, detta genom ett fightcard av yttersta kvalitet. Den kungliga residensen representeras dessutom av Reza Madadi, Papy Abedi, Matti Mäkelä, David Beilkheden, Diego Gonzalez, Simon Sköld, Abbe Joof, Sadibou Sy och lovande Michel Ersoy. Om dessa namn inte får stockholmare att boka tåg och flygbiljetter blir det svårt att någonsin finansiera en gala utanför tullarna. I alla fall med tanken att få uppbackning från huvudstaden.

När detta sedan kryddas med en revanschlusten Besam Yosef och chansen att få se Pannie Kianzad på hemmaplan bör både ett par göteborgare och väldigt många helsingborgare vara representerade på läktarna. David Glasnovic, Malik Arash, Alejandro Ferreira och Bilal Musa kan dessutom placeras på valfri ort med garant att fortfarande dra publik från Malmö. Kvällens tungviktsmöte mellan Yosef Ali Mohammad och Christian Golcic är en match som ingen bör missa. En match som inte bara kommer att kröna kungen av Malmö utan även tveklöst presentera Sveriges bästa tungviktare.

Team AVAM kommer att representeras av David Glasnovic, Yosef Ali Mohammad och proffsdebuterande Alejandro Ferreira. Nedan följer Tolv ögonblick: Team AVAM

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Svenska FightersSvenska Nyheter
2 Kommentarer
 • mma
  16 April 2014 at 11:51

  Bästa klubben i Malmö

 • Mark
  17 April 2014 at 07:19

  haha hvorfor er det den bedste klub i Malmø???

 • Svara

  bet365
  Speltips: UFC Vegas 56  Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik


  Söndag | 00:00 | UFC
  1.58 - 2.40
  Till Bethard!
  1000kr insättningsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC Vegas 5612
  Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik1.582.40
  Dan Ige vs Movsar Evloev3.401.33
  Erin Blanchfield vs JJ Aldrich1.224.50
  Zarrukh Adashev vs Ode Osbourne2.301.62
  Damon Jackson vs Darrick Minner1.283.75
  Alex da Silva Coelho vs Joe Solecki2.621.53
  UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

  Speltips: UFC 275: Teixeira vs. Procházka

                                                                   
  UFCODDSSPELBOLAG
  Glover Teixeira2.70
  Jiri Procházka1.50
  Valentina Shevchenko1.12
  Taila Santos6.50
  Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...