Trophy MMA:s arrangör till MMAnytt: “Skåne och Malmö är i stort behov av en organisation som Trophy”

I kontakt med Trophy MMA:s arrangör Jörgen Segerlind framgick det att planeringen för kommande “Nyårssmällen” är i full rulle med lite över två månader kvar till galan.

MMAnytt bad Segerlind att förklara det unika med just Trophy MMA och han hade följande att berätta.

Trophy MMA vill vara en språngbräda för upcoming fighters. Vår vision är att erbjuda de nya spelarna en plattform av högsta kvalitet där man kan känna trycket från publiken nära inpå med blandningen av nykomling och hög nivå pro MMA. Förra eventet hade just den blandningen från Oliver Enkamp en nykomling som vi kommer att få se mycket av tror jag, till en rutinerad Martin Svensson som tillhör yttersta topp skiktet i Sverige, säger Segerlind till MMAnytt.

Segerlind betonar att organisationen vill ha en gradvis tillväxt för att man ska klara av att hålla en budget och finnas med på lång sikt.

Vi tänker inte hasta fram något som helst utan för oss som arrangörer gäller det först och främst att få ekonomi i detta. Jag tror att Skåne och Malmö är i stort behov av en organisation som Trophy och även övriga Sverige. Det är sant att vi gärna promotar lokala fighters men vi tackar inte nej till någon på grund av var de kommer ifrån. Sen har vi givetvis vissa favoriter som vi gärna premierar, men det betyder inte att de endast kommer ifrån Malmö. Se på Jimmie Jensen från Stockholm Fightzone, han har varit med på både vår första och andra gala. Han kommer även att vara med på Trophy 3. Kan vi få dessa fighters att trivas på Trophy och känna sig hemma så har vi lyckats bra. Då kanske det är så att de väljer att göra sin pro-debut hos oss, en välorganiserad gala med alla tänkbara inslag.

Segerlind menar att Trophy MMA även vill vara en plattform för kvinnor att utvecklas inom sporten. Det är ett steg de redan tagit och en sida som de vill fortsätta att utveckla.

Vi har även ett stort intresse av få tjejer med på banan. Lina Länsberg mot Pannie Kianzad på Trophy 1 var en fantastisk match till exempel. Så för tjejerna slår vi gärna ett extra slag. Nu märker givetvis också vi att intresset för att få vara med på Trophy har ökat markant och i nuläget är det ett mer angenämt problem att få ihop matcherna.

I samtalet framkommer det att Trophy MMA bokat in Malmösonen Mohammed Abdallah för den kommande galan.

Vi matchar Mohammed Abdallah återigen och vi känner att han har kunnat använda sig av Trophy MMA på det sätt som det var tänkt. Sen är det inget som säger att inte vi kommer att få fler och fler rutinerade fighters i framtiden men vi har inte jättebråttom dit. Abdallah kommer att få en mer rutinerad motståndare och det är vår förhoppning att han kan få det språnget han förtjänar genom detta och visa att han kan bli en av Sveriges bästa fighters i weltervikt.

Trophy MMA: “Nyårssmällen” hålls den 28 december på Amiralen i Malmö.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
IntervjuSvenska FightersSvenska NyheterTrophy MMA

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...