Lina Länsberg Foto: Alex Wayne
Foto: Alex Wayne

UFC Fight Night London: Lina Länsberg vinner mot Lucie Pudilova via enhälligt domslut

UFC Fight Night 107: Manuwa vs. Anderson gick nyligen av stapeln i London. I den första matchen på det preliminära kortet gjorde svenska Lina Länsberg upp med Lucie Pudilova – och det var Länsberg som lyckades ta hem en domslutsseger efter ett treronderskrig.

Alldeles nyss avslutades den första matchen på det preliminära kortet, bantamviktsmötet mellan svenska Lina Länsberg (7-2) och tjeckiska Lucie Pudilova (6-2) och det var svenskan som gick segrande efter tre tuffa ronder.

Matchrapport

Den första ronden var väldigt jämn, och Pudilova fick in de bästa träffarna även om Länsberg kontrollerade tjeckiskan med sin clinch under delar av ronden och avlossade både knän och armbågar med Pudilova upptryckt mot buren.

I den andra ronden lyckas Länsberg få in två huvudsparkar i den första minuten och etablerar sedan återigen sin clinch. Med bara en minut och 30 sekunder kvar av ronden lyckas Pudilova skaka Länsberg som nästan går ner efter en slagväxling. Länsberg gick därefter för en nedtagning som slutade i ett giljotinförsök av Pudilova som Lina lyckades ta sig ur.

Inför den tredje ronden ser båda fighters trötta ut och Pudilova får in flera jabbar. Efter en slagväxling med flera armbågar från Pudilova blöder Länsberg ordentligt. Länsberg är ordentligt trött och har ett igenmurat öga och blödande näsa i slutet av matchen.

Bruce Buffer meddelade domslutet efter matchen, som vanns utav Lina Länsberg via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28). Efter matchen uppgav Länsberg att hon tyckte Lucie Pudilova vann matchen och varnar för henne i framtiden.

Förra gången de båda möttes var på Battle of Botnia 2015, i en match som slutade i en seger via enhälligt domslut för Länsberg. Matchkort, tider och odds från kvällens gala hittar du här.

Kategorier
Lina LänsbergNyheterSenaste NyttSvenska FightersSvenska Nyheterz-Klistrad artikel

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara