Vision Fight Night 1 får ett huvudevent mellan Bobby McVitie och Jani Lax

I mitten av februari presenterade Vision Fighting Championship att de hade slagits ihop med den Skottska MMA-organisationen Scottish Fighting Championship. Tillsammans med det så presenterade de även att de skulle hålla 5 galor i år i både Skottland och Sverige, där den första galan kommer att ske den 28 april i Skottland. Därefter flyttar de över allt de har för att hålla en svensk gala i VFCs hemmaort Karlstad veckan efter den 5 maj.

Organisationen har idag även börjat fylla galan med talanger, och började med att presentera ett huvudevent mellan lättviktsmästaren Bobby McVitie och svensken Jani Lax där VFCs lättviktstitel står på spel.

Det här är första gången som McVitie försvarar sin titel efter att han besegrat Daniel GraySFC 4: Resolution i april förra året. Sedan dess har han prövat på sin lycka i andra organisationer och har gått 1-1 sedan dess, där vinsten kom via en kvick giljotin i den första ronden som tvingade motståndaren Scott Jansen att klappa ut efter 21 sekunder in i den första ronden.

Utmanaren Lax har däremot inte varit fullt så aktiv, och har nu inte gått en match sedan i mitten av juli 2010. Matchen han gick då var på Shooto i Japan då han mötte Kenichiro Togashi i en kontroversiell match som slutade på doktorstopp i den tredje ronden där Lax tilldelades en förlust. Men Lax är inte ovan i match-situation och har en lång karriär bakom sig efter att han gjorde sin MMA-debut 1999.

Så nu, 13 år senare, kommer han få chansen på VFCs lättviktstitel den 5 maj i Karlstad.

Kategorier
Svenska FightersSvenska NyheterVision Fighting Championship
8 Kommentarer

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...