Zebaztian Kadestam redo att erövra Sverige

Zebaztian Kadestam är en svensk fighter som byggt en karriär i Asien. Han har vunnit titlar i både Thaiboxning och MMA. 26 September kommer han för första gången tävla på svensk mark.

Zebaztian Kadestam dök upp från ingenstans 2011 med en brutal knockout i sin proffsdebut i Taiwan. På bara 14 sekunder hade han avslutat sin motståndare Seok Mo Kim. Nu fyra år senare har han ett matchfacit på sju vinster, en förlust och är PXCs welterviktsmästare. Han är även aktiv på thaiboxningsfronten där han har tio vinster varav alla genom knockout, tre förluster och vunnit WBCs cruiserviktsbälte.

Kadestam kommer nu vara huvudmatchen på IRFAs nästa gala. Han ställs mot norrmannen Håkon Foss. Det blir första gången Kadestam tävlar på svensk mark. Alla hans tidigare matcher har varit borta i Asien. MMANytt intervjuade Kadestam inför IRFA9.

På frågan om hur det känns att tävla i Sverige, och sin motståndare hade han följande att säga:

“Känns riktigt bra , ska bli sjukt roligt!”

“Jag vet att han[Håkon Foss] är lång som fan och gillar att snacka skit, men desto större dom är ju hårdare faller dom.”

Kadestam: Jag är alltid det hungrigaste djuret i buren
Kadestam har mött flera fighters som varit mycket mer meriterade. På frågan om hur han besegrat dessa motståndare säger han att det är hans vilja som fått han att vinna matcherna:

“Min erfarenhet och mitt stående. Jag har mött UFC-fighters, svartbälten, folk med över 50 MMA-matcher, folk med över 150 muay thai matcher, jag är alltid det hungrigare djuret i buren.

På frågan om hur matchen mot Foss på IRFA 9 kommer att utspela sig är Kadestam tydlig med att han kommer avsluta matchen var de än hamnar:

“Antingen en stående kamp som avslutas hyfsat tidigt eller så försöker han ta ner mig då låser jag ut honom.”

Kadestam efter att ha vunnit PXCs welterviktsbälte

Bild från när Kadestam vann PXCs welterviktsbälte

Till vardags tränar Kadestam på Legacy gym i Ubon Ratchathani, Thailand som har Ole Laursen som huvudtränare. Legacy gym har även en avdelning på Boracay i Filippinerna. Han var även en runda på Phuket top team när han förberedde sig för sin första titelmatch i Pacific Xtreme Combat. Träningen på PTT blev även filmad och förevigad i det andra avsnittet av serien Phuket Dreaming. Inför IRFA kommer han även träna på Pancrase Gym i Stockholm:

“Jag var på [Phuket]top team tillsammans med ägaren[Ole Laursen] av Legacy för att få mera sparring partners. Träffade Bruno[Carvalho] i Bangkok så vi tränade lite själva bara. Jag reser runt så mycket som möjligt det handlar om att alltid utvecklas och härligt att se nya platser på jorden. Jag kommer träna i Thailand på Legacy Gym sen slutspurten på Pancrase Gym Stockholm.”

Efter IRFA kommer Kadestam inte ligga på latsidan. Han hoppas på ännu ett titelförsvar i PXC och väntar med tålamod på att UFC ska ringa:

“Jag har bett om att få försvara min titel i PXC i november, får se vad som händer där. Annars är det de gamla vanliga, bara köra på tills UFC gillar vad dom ser.”

Kadestam avslutar med att tacka sin supporters, fans och sponsorer:

Jag vill tacka alla som kommer och supportrar på galan stort tack! Även mina sponsorer ScandalBeauties , GroundSkillz.com , Roslagens Golv och Scandinavian Nutrition och alla fans tack så mycket.

IRFA 9 äger rum 26 September i Solnahallen och biljetter kan du köpa här.

Kategorier
ExklusivtIRFASvenska NyheterZ-Klistrad artikelZebaztian Kadestam

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
2 Kommentarer
 • Andreas Lagaard
  28 August 2015 at 09:37

  I looked and there before me was a pale horse! Its rider’s name was Death, and Hades was following close behind him! :P

 • Filip Misfit Hedin
  1 September 2015 at 02:11

  Kan vara Sveriges näst bästa mma fighter, hoppas få se honom i UFC snart.

 • Svara