Askren Dana White UFC 229
UFC-presidenten Dana White. Foto: MMAnytt

Dana White: Nästa säsong av The Ultimate Fighter kan bli den sista

✅ Efter tretton år kan nu den populära serien ha nått sin sista säsong ✅ Svenska Pannie Kianzad en av de som ansökt

År 2005 lanserades reality-serien The Ultimate Fighter av UFC, där lovande talanger deltog i en turnering för att sedan få en chans att vinna ett lukrativt kontrakt med världens ledande MMA-organisation. Uttagningsprocessen för den 28:e säsongen är igång, en säsong där svenska Pannie Kianzad ansökt, och det kan mycket väl visa sig vara den allra sista upplagan.

RELATERAT: Pannie Kianzad en av de som sökt till nästa säsong av The Ultimate Fighter

Under helgens UFC Fight Night 130 i Liverpool närvarade UFCs vd Dana White, och avslöjade nyheten i samband med frågor kring UFCs nya avtal med ESPN.

“We don’t know yet,” berättade White för MMA Junkie om framtiden av TUF. “We’re coming up on the latest season of The Ultimate Fighter. We don’t know. It might be the last one. 13 years, The Ultimate Fighter has gone. It’s incredible.”

Flera TUF-vinnare har blivit stjärnor

På många sätt var det TUF som räddade UFC från konkurs, då finalen av den första säsongen blev en legendarisk match, som övertygade Spike TV, kanalen som sände UFC-evenemang under den tiden, att fortsätta sända både TUF och UFC. White har länge varit öppen och tydlig med att han anser att det var finalmatchen i TUF 1 mellan Forrest Griffin och Stephan Bonnar som räddade UFC.

Sedan dess har TUF skapat flera stjärnor och framtida UFC-mästare, som ovannämnda Griffin, Rashad Evans, Michael Bisping och Rose Namajunas. Många svenska fighters som Hamid “Akira” Corassani, Tor Troeng och David Teymur inledde deras karriärer i UFC på grund av framgångar i TUF.

Den 27:e säsongen av TUF är pågående i dagsläget, en säsong som coachas av Tungviktsmästaren Stipe Miocic och lätt tungviktsmästaren Daniel Comier, och där alla deltagare är obesegrade.

Vill du se fler säsonger av TUF? 

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Senaste NyttThe Ultimate Fighter

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra MMA-comeback?

Loading ... Loading ...