TUF 10: en besvikelse

nelson-tuf10Under de två, tre första säsongerna av TUF kunde jag knappt bärga mig när ett nytt avsnitt var på gång. Visst var det en hel del fåniga del-tävlingar i början, men en ny dokusåpa som slutar i slagsmål varje gång kan knappast vara dålig. Sedan dess har serien tappat betydligt, vilket är oundvikligt efter så pass många säsonger. Ett sönderslaget TUF-hus och framklippta bråk blir gammalt efter ett tag helt enkelt. Men inför den tionde säsongen lyckades UFC och Spike skapa stora förväntningar på att denna omgång avsnitt skulle vara något alldeles extra. Enmanscirskusen Rampage var tillbaka, denna gång coachande mot den kaxiga Rashad Evans. Dessutom hade UFC slängt in en av MMA-världens mest igenkända skägg; Kimbo Slice. Jag var, för första gången på länge, laddad inför staren av TUF. Efter fem avsnitt står det dock klart att denna säsong är en besvikelse, detta främst av tre skäl:

Kimbo Slice är en medioker fajter, vilket vi visste. Vad vi inte visste var att det enda som är spektakulärt med hans personlighet är utseendet. Han är igen ny Junie Browning, eller ens mer intressant än någon annan i huset. Trots detta fokuserar man mycket av serien på Slice. Tröttsamt.

Ordbråken mellan Rashad och Rampage är visserligen underhållande, men alla ”we´ll see what´s up” blir liksom inte lika vassa nu när Rampage hoppat av finalen. På grund av detta kommer finalen också bli ett antiklimax.

Utan personligheter i huset kan det i alla fall vara intressant att se någon riktigt talangfull fajter ge sig till känna. Men icke. Den enda fajtern som inte sett direkt medioker ut är Roy Nelson, och att han är tjock, förlåt bra, visste vi ju redan.

Vad tycker ni läsare om denna säsong av TUF?

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
The Ultimate Fighter
23 Kommentarer

Svara