TUF 22: Avsnitt 7 – Resultat & Sammanfattning

I nattens avsnitt var det dags för den andre svensken i TUF-huset, Martin Svensson att gå en match mot amerikanen Thanh Le. Några ur det amerikanska laget dricker ett par shots för mycket och spänningarna övergår i bråk.

Avsnittet börjar med att introducera Martin Svensson som kommer bli den europé som fightas senare i avsnittet. Svensson berättar för kameran att han är förbannad på amerikanernas fighting-stil eftersom han tycker de dansat runt och “clownat” för mycket i buren och han ser fram emot att visa vad en riktig europé går för. Conor McGregor ger komplimanger för Svenssons face-off och BJJ. McGregor tror att Svensson har stora chanser att vinna den kommande matchen och förutspår att svensken kommer använda jiu-jitsun för att avsluta med en rear-naked choke. Assisttränaren Owen Roddy tränar Svensson för att sätta en explosiv inside leg kick som, enligt McGregor kommer “take Thanh clean of his feet”. Svensson ger en detaljerad bild för tittarna om hur matchen kommer att gå med sparkar, knän och armbågar i clinchen innan han tar ner Thanh Le för att sätta en submission efter lite ground-and-pound.

För Le som har en bakgrund i taekwondo, är planen att hålla matchen stående och besegra Svensson via knockout med sparkar och slag. Tränaren Urijah Faber planerar en offensiv spelplan men förbereder Les defensiv för att minimera riskerna att hamna på marken. Le planerar att använda boxningen, sparkarna och konstant cirkulering för att besegra svensken. På grund av att Le anser sig vara den strategiskt smarta fightern som inte låter sig lockas in i situationer som inte planerats känner han sig säker på att lämna buren som segrare.

Spänningarna mellan amerikanerna trappas upp efter att alkohol kommit in i bilden. Kvällen som börjar med biljard går snabbt över till allvar och irritation när Julian Erosa säger till de andra i teamet att han tycker Chris Gruetzemacher hade den tråkigaste och minst imponerande vinsten för att ta sig in i huset. Erosa anklagar också Chris för att vara rädd för stående slagutväxlingar och hellre går en händelselös match på marken än en underhållande match stående. Chris tar väldigt illa vid sig av Erosas anklagelser och börjar kasta vatten och andra vätskor i Erosas ansikte. Erosa förbereder sig för slagsmål när Artem Lobov och Frantz Slioa kliver in för att avleda bråket. Engelsmannen Saul Rogers ansluter och skämtar om att amerikanerna skapar spänning i sitt eget team för att slippa oroa sig för att möta det europeiska laget, alla börjar skratta och bråket löses upp.

Matchen mellan Thanh Le och Martin Svensson

Rond 1

Le går in med första slaget tio sekunder in i matchen men missar. Han fortsätter jaga Svensson och skakar om svensken med en hård spark. Svensson försöker på en nedtagning och lyckas efter ett par försök. Le försvarar sig på marken men Svensson håller sig tung. De arbetar sig mot buren där Svensson tar ryggen och arbetar för en rear-naked choke men tappar positionen och Le tar sig upp. De står i en clinch mot buren och ett par knän utbyts innan matchen tas ut mot mitten av mattan. Där landar Le en tung höger som skakar Svensson rejält och han faller till marken. Le följer upp med armbågar på marken och matar ground-and-pound innan klockan räddar Svensson.

Rond 2

Båda fighters backar från varandra och den första minuten är helt händelselös. Svensson går in mot Les ben och lyckas ta ryggen. Svensson tappar positionen emellanåt när Le försöker vända sig men svensken hittar tillbaka och håller trycket. Le släpper på defensiven och försöker få en armbar mot Svensson. Istället lyckas amerikanen mota bort Svensson som ställer sig upp, men svensken hittar snabbt luckan och intar position på Le igen. Svensson hittar återigen ryggen på Le och börjar mata slag. Le tappar fokus och ger upp halsen. Svensson tar tillfället och arbetar för att pressa en rear-naked choke och lyckas – Le klappar ur med 1.11 minuter kvar på klockan.

Dana White kommenterar matchen och ger Svensson komplimanger för att ha utnyttjat sin storlek men tycker inte att svensken gjorde tillräckligt för att utnyttja de fördelar han hade under matchen. White fortsätter med att hylla Le för de hårda slag- och sprakväxlingarna som skakade om Svensson i första ronden och för att han försökte skapa en armbar i andra ronden.

bracket 1

Team Europe väljer nästa möte som kommer bli en match mellan två starka boxare – Artem Lobov (11-10) och James Jenkins (8-2).

Vad tyckte du om avsnittet?

Kategorier
Conor McGregorDana WhiteFrantz SlioaMartin SvenssonSenaste NyttThe Ultimate FighterUrijah FaberZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
9 Kommentarer
 • Emil
  5 November 2015 at 07:30

  Conor predicts deeez tings

 • Vaettra
  5 November 2015 at 07:59

  Svenssons stående har alltid sugit. Konstigt att han inte lyckas bli bra på det. Det ser så bakvänt ut när han slår och han blir ofta träffad i huvvet.

  • Thereisnojebus
   5 November 2015 at 09:21

   Iofs denna matchen är ju ett dåligt exempel eftersom Tahn av många experter ansetts vara favorit att vinna hela skiten just pga sitt standup. Matchen var ju i princip den bästa grapplern mot den bästa strikern. Men visst du har rätt i att Svenssons standup inte är den bästa.

   Jag tror det beror på att Svenssons kropp vara som gjord för långdragna grapplingmatcher, dvs långa musklervibrer som är gjorda att jobba statiskt under lång tid. Detta gör att han saknar explosiviteten som man tex kan se hos brottare som lärt sig striking typ Latifi, DC, Jones etc

 • Bongo
  5 November 2015 at 09:21

  “Martin is a big Lightweight” säger Dana White. Martin måste vara världens största fjäderviktare dock.

 • MMAkungen
  5 November 2015 at 09:37

  Svenssons striking påminner väldigt mycket om hur Jyckens striking såg ut i början av hans karriär. Svensson borde packa sina väskor och ta en tripp upp till Omar och co skulle jag tro.

  • Thereisnojebus
   5 November 2015 at 09:55

   Var inte typ Omar huvudcoach till Svenssons huvudcoach Bobby när han tävlade? Kanske hade passat även rent personligtmässigt. Vet att Jycken kommenterat att Svensson väldigt mkt tar hjälp av sin coach under matcherna och det såg man ju även mot Than, hur han tittar mot sin hörna för instruktioner.

 • Thereisnojebus
  5 November 2015 at 09:53

  Svenssons ground game är av yttersta europaklass och säkert väldigt bra sett till UFC-nivå. Får han bara en medelmåttigt standup så tror jag han kan klara sig riktigt bra i UFC.

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...