TUF 28: Pannie Kianzad vs Julija Stoliarenko
Foto: Viaplay

TUF 28: Pannie Kianzad klar för semifinal – här är hennes motståndare

✅ Alla fyra semifinaler avslöjade i The Ultimate Fighter 28 ✅ Svenska toppfightern Pannie Kianzad en av dem som krigar om finalplatserna

I är snart två månader in i den 28:e säsongen av UFC:s realityserie The Ultimate Fighter. Nu har det åttonde avsnittet av TUF 28 sänts och där avslöjades vilka som kommer att mötas i turneringens semifinaler – där den svenska toppfightern Pannie Kianzad är en av dem som slåss om en plats i finalen.

Men innan dess fick vi se den sista kvartsfinalen i kvinnlig fjädervikt, som gick mellan Team Gastelums stjärnskott Macy Chiasson och Team Whittakers Larissa Pacheco – en tidigare UFC-fighter som hade en rätt tuff viktnedgång inför matchen.

Macy Chiasson vs. Larissa Pacheco

Det var direkt Chiasson som tog initiativ och träffade Pacheco med flera slag, sparkar och knän tidigt i den första ronden. Pacheco försökte sedan få upp Chiasson mot buren och kontrollera henne där – men det var istället Chiasson som utnyttjade läget och fick till en nedtagning så småningom.

Chiasson tog rygg och kort senare låg Pacheco platt på magen medan hon tog emot stenhårda slag. Chiasson öste på och även om det kanske inte var överdrivet hård ground and pound, så kunde Pacheco inte varken avancera till någon bättre position eller försvara sig själv på ett intelligent sätt – vilket ledde till att domaren stoppade matchen.

Foto: Chris Unger/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Officiellt resultat: Macy Chiasson besegrade Larisa Pacheco via TKO (slag) i rond 1.

Pannie Kianzad möter Julija Stoliarenko

I och med Chiassons vinst var samtliga kvartsfinaler avverkade och i vanlig ordning satte sig coacherna – i denna säsong mellanviktsmästaren Robert Whittaker och titelutmanaren Kelvin Gastelum – med UFC-bossen Dana White för att snacka ihop sig, varpå White bestämde matchningarna för semifinalerna.

Där fick vi reda på att svenskan Kianzad, som tävlar i Team Gastelum, möter Team Wittakers Julija Stoliarenko i den första semifinalen på damsidan. Kianzad är den klart mer erfarne fightern, som står med ett professionellt matchfacit på 10-3 kontra Stoliarenkos 4-2-2.

Kianzad, eller “Banzai” som hon kallas, är en tidigare Cage Warriors-mästarinna som även har fightats om bältet i Invicta FC och vunnit över flera UFC-fighters. I kvartsfinalen besegrade svenskan Katharina Lehner via enhälligt domslut.

Stoliarenko är en fighter från Litauen som hållit till i mindre organisationer innan TUF. Hon fick till en comeback-vinst mot Marciea Allen med ett armlås i kvartsfinalen, efter att själv ha varit illa ute och tagit emot hårda slag från Allen.

Foto: Viaplay

TUF 28: Här är alla semifinalerna:

Nedan kan du se samtliga matchningar inför semifinalerna i TUF 28:

  • Tungvikt: Michel Batista (Team Whittaker) vs. Justin Frazier (Team Gastelum)
  • Kvinnlig fjädervikt: Julija Stoliarenko (Team Whittaker) vs. Pannie Kianzad (Team Gastelum)
  • Tungvikt: Juan Francisco Espino Diepa (Team Whittaker) vs. Maurice Green (Team Gastelum)
  • Kvinnlig fjädervikt: Macy Chiasson (Team Gastelum) vs. Leah Letson (Team Whittaker)

I nästa avsnitt möts Michel Batista och Justin Frazier i tungviktens första semifinal.


LÄS MER: Kelvin Gastelum tokhyllar svenska Pannie Kianzad: “Hon var otrolig”

LÄS OCKSÅ: Pannie Kianzads känga till svenska fansen: “Inte så supportande …”


Tror ni vi får se Pannie Kianzad i finalen?

Kategorier
Pannie KianzadSenaste NyttThe Ultimate Fighter

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...