UFC skrotar de öppna uttagninarna inför The Ultimate Fighter 16

De öppna uttagningarna för The Ultimate Fighter är ett minne blott. Åtminstone för The Ultimate Fighter 16 som verkar ha återgått hela vägen tillbaka till säsong 1. Live-sektionen då de visar matcherna live är skrotad, och de kommer bara att bjuda in deltagare för en uttagning inför den kommande säsongen, rapporterar MMAJunkie.

Detta är förvisso inte första gången de gör på detta sättet. Under den första säsongen så tog de in deltagare på egen hand utan några öppna uttagningar. Även säsong 4, även kallad “The comeback season”, så ringde de upp fighters som tidigare gått matcher i UFC och erbjöd dem en plats i säsongen. Vinnaren i den säsongen fick en direkt chans på titeln i weltervikt respektive mellanvikt.

Om de planerar att göra en ny version av den säsongen, eller om de har något annat ess i rockärmen är inte helt klart ännu. Men räkna med fler The Ultimate Fighter-nyheter innan säsongen planerar att starta i september.

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
The Ultimate Fighter

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
11 Kommentarer
 • Nick Leroche
  24 June 2012 at 08:58

  Hoppas Verkligen på en ny Säsong av “The Comeback season”

  • yonsson
   24 June 2012 at 09:16

   Vilka skulle få vara med då?

   • Nick Leroche
    24 June 2012 at 10:48

    Beror på vilka viktklasser de skulle vara snack om först och främst . sen kan ja börja yttra mig om fighters ja skulle vilja se tillbaka för en andra chans i ufc .

 • yonsson
  24 June 2012 at 09:17

  Jag skulle gärna vilja ha en hw-säsong. Problemet är att DW sagt att det aldrig kommer att ske igen, eftersom det var så dåliga matcher förra gången.

  • Dreven
   25 June 2012 at 12:51

   Det sa han inte på intervjuen jag såg, det är för ont om bra tungviktare för att hålla en TUF säsong sa han. Hittar de bra tungviktare vill de ha de direkt in i UFC.

   • yonsson
    25 June 2012 at 08:39

    Med tanke på att hans åsikter svänger som en flaggstång i storm, så vet man ju aldrigt, men det känns hur som helst inte troligt me en ny hw-TUF.

 • senad kocan
  24 June 2012 at 10:02

  Bra ide slipper massa fighters som inte håller måttet och får ändå ett kontrakt på 4 matcher och torskar ganska snabbt. Nu kan man koncentrera sig på att hitta riktiga etablerade talanger på de mindre lokala galorna.

 • Hjalmar98
  24 June 2012 at 10:17

  Hoppas Tuf bättrar sig.

 • K
  25 June 2012 at 06:13

  vill se en till säsong 5 :(

 • Rykte: Donald Cerrone och Anthony Pettis som coacher för The Ultimate Fighter 16 | MMAnytt.se
  5 July 2012 at 10:32

  […] formatet är inte den enda ändringen som UFC räknar med att göra inför den kommande säsongen. Även de öppna intagningarna har skrotats. istället jagar de eventuella deltagare via managers. Detta i sin tur har skapat rykten om att UFC […]

 • Svara