The Ultimate Fighter 26-resultat: Ytterligare en skräll i semifinalen

Första finalisten är klar och det blev ett oväntat resultat, i en säsong fylld av skrällar.

Det näst sista avsnittet av The Ultimate Fighter 26: A New World Champion gick av stapeln inatt och den första finalisten är nu klar.

Redan tidigare i säsongen har topprankade fighters åkt ut, Nicco Montaño besegrade i kvartsfinalen den #6-seedade Montana Stewart och #14-seedade Sijara Eubanks besegrade #4-seedade DeAnna Bennett för att avancera till semifinalen mot #1-seedade Roxanne Modafferi.

I veckans avsnitt ställdes den tidigare nämnda amerikanska urinvånaren Montaño mot den #2-seedade Barb Honchak.

Nicco Montaño – Foto via MMAjunkie

Barb Honchak vs. Nicco Montaño

Rond 1 – Matchen var jämn mellan de två damerna och första ronden bestod mycket av clinch-arbete mot buren och utbyten av knän. Honchak går på en nedtagning men hamnar underst och Montaño träffar mycket med sin ground-and-pound, Honchak försöker ta sig upp men Montaño dominerar till rondens slut.

Rond 2 – I nästa rond börjar det trevande innan Montaño trycker upp Honchak mot buren, Honchak försöker gå på nedtagning men Montaño håller sig stående och träffar med knän mot kroppen. Honchak går mot slutet av ronden på ytterligare en nedtagning och får ned Montaño men ronden tar slut strax där efter.

Rond 3 – I sista ronden attackerar Montaño med en huvudspark som Honchak fångar, på något sätt lyckas Montaño ta Honchaks rygg och börjar jobba på en rear naked choke. Honchak tar sig ur och de båda damerna är tillbaka ståendes. Honchak fortsätter att jaga ned nedtagning men Montaños försvar är för bra och Montaño straffar Honchak med slag och knän vid varje nedtagningsförsök. Med 30 sekunder kvar går Montañopå en nedtagning som hon lyckas med, dock tar sig Honchak upp precis innan slutet av matchen.

Domarna gav sedan Montaño från Team Gaethje ett enhälligt domslut och den #12-seedade Montano är nu ett steg närmare att bli den första flugviktsmästarinnan i UFC.

Andra finalisten klar nästa vecka

I nästa veckas, och säsongens sista avsnitt, kommer den sista finalisten färdigställas. I den sista semifinalen ställs Team Gaethjes Roxanne Modafferi mot Team Alvarezs Sijara Eubanks som tävlar om den sista platsen i finalen som går av stapeln den andra december i Las Vegas.

Roxanne Modafferi & Sijara Eubanks – Foto: Brandon Magnus/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Kategorier
Senaste NyttThe Ultimate Fighter

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...