Uttagningar för TUF 26 lockar nästan 50 deltagare

Uttagningarna för The Ultimate Fighter säsong 26 lockade både veteraner och nya hoppfulla deltagare. Före detta Invicta FC mästare och aktuella UFC-fighters kom till uttagningen

Uttagningarna för The Ultimate Fighter 26 gick av stapeln natten till onsdag svensk tid. 46 hoppfulla deltagare kom till Palace Station Hotel & Casino i Las Vegas för att få chansen att vara med i den nya säsongen av The Ultimate Fighter, där vinnaren av säsongen krönas till den nya UFC-mästarinnan i flugvikt.

Deltagare på uttagningen

Under dagen var flera veteraner på plats, bland annat före detta flugviktsmästarinnan i Invicta FC Barb HonchackRoxanne Modafferi som är både en UFC och The Ultimate Fighter-veteran samt Lauren Murphy, som redan har ett kontrakt med UFC.

Deltagarna i uttagningen till The Ultimate Fighter 26 Foto av Esther Lin MMAFighting.com

Deltagarna i uttagningen till The Ultimate Fighter 26 Foto av Esther Lin MMAFighting.com

Så går uttagningarna till

Precis som tidigare säsonger paras deltagarna ihop och under två minuter ska de rulla medan de utvärderas av Dana White, Sean Shelby och Mick Maynard. Efter deltagarna har rullat kör de en runda på mitsar för att utvärdera deras färdigheter stående.

Dana White har stora förhoppningar inför den nya säsongen och den nya viktklassen:

In this division, I think you’re going to see a lot of people from (115 pounds) and (135) jump to (125). We’re pretty confident that we’re going to have a packed division. I think there are enough talented women to make three good divisions.

Roxanne Modafferi och Lauren Murphy Foto Esther Lin MMAFighting.com

Roxanne Modafferi och Lauren Murphy Foto Esther Lin MMAFighting.com

Även mellanviktare dök upp

Det var även några manliga mellanviktare som kom till uttagningarna, då planen från början var att ha en säsong med både flugviktare och mellanviktare. Detta ändrades dock ca en månad innan uttagningarna, då UFC bestämde sig för att satsa på den nya divisionen för kvinnor istället.

Säsongen börjar spelas in i juli och kommer att visas på den amerikanska kanalen FS1. Exakt hur turneringen kommer att gå till, eller vilka som kommer att coacha säsongen, är i skrivande stund inte färdigställt, men den som vinner turneringen kommer att göra historia som UFC:s första kvinnliga mästare i flugvikt.

Kategorier
Senaste NyttThe Ultimate Fighter

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...