UFC-fighter var inblandad i stor droghärva – blir nu avstängd i 26 år

✅ Fightern avstängd till 2044 - tävlar ändå i UFC

UFC-fightern Mara Romero Borella hamnade minst sagt i trubbel med rättvisan för några år sedan och det kan komma att fortsätta skapa problem för hennes professionella karriär.

Efter en omfattande undersökning 2012 så slog den italienska polisen till mot ett stort antal personer som de misstänkte var del av ett nätverk som distribuerade droger i Italien. “Maravilla” Romero Borella och hennes dåvarande pojkvän, rugbyspelaren Filippo Maserati, var bland de anhållna och nu får hon sitt straff förlängt från den italienska anti-doping-byrån: en avstängning till år 2044.


USADA: Fabricio Werdum blir avstängd till maj 2020


Avstängd tills hon är 58 år gammal

Den 32-åriga Borella gjorde sin debut för UFC i oktober 2017 med en submission-vinst över Kalindra Faria. Hon återvände till buren i början av 2018 men förlorade då via domslut mot Katlyn Chookagian.

Det intressanta är att Borellas karriär som professionell fighter tog fart efter att hon dömdes för sin medverkan i en droghärva som utspelade sig under 2012.

En tvåårig polisundersökning fastställde då att Borella, hennes dåvarande pojkvän Maserati samt ytterligare 33 personer hade distribuerat kokain och cannabis på olika platser i den italienska staden Piacenza.

Polisen fastställde att gruppen sålde droger på barer, klubbar och sportevenemang, och Borella misstänktes för att ha sålt droger på sitt gym.

2014 dömdes Borella av den italienska anti-doping-byrån till en avstängning på 15 år och nu står det klart att de förlänger straffet till 26 år, vilket gör att hon kommer att vara avstängd tills att hon är 58 år gammal. Anledningen är överträdelser av reglerna medan hon redan är avstängd:

“contravention of article 4.12.3 of the Italian Anti Doping Code (NSA) which prohibits competing while suspended.” accompanied by “violation of article eight of the same code which prohibits the use of Italian sporting facilities while serving a suspension”. (via MMA Today)

UFC måste dock inte följa den italienska anti-doping-byråns rekommendationer vilket gör att Borella kan komma att fortsätta sin karriär i organisationen, där hon för närvarande står med ett matchfacit på 1-1 i den kvinnliga flugviktsdivisionen.

Det finns dock en möjlighet att USADA väljer att göra något av Borellas förlängda straff.

Kategorier
Senaste NyttUSADA

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Phnom Penh, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
Omröstning

Justin Bieber har utmanat Tom Cruise till en UFC-fight! Vem hade vunnit?

Visa resultat

Loading ... Loading ...