BJJ-Bloggen: Grapplingvärlden häpnar – Paulo Miyao tar ner en motståndare

Ni läste rätt, det otänkbara har hänt – Paulo Miyao, den kanske mest ökända guardspelaren i Brasiliansk Jiu Jitsu, har tagit ner en motståndare.

miyao2-668x445

Paulo Miyao och tvillingbrodern Joao är kända för mycket, inte minst sin Jiu Jitsu i världsklass. Båda bröderna har vunnit nästintill allt som går att vinna i sporten och Paulo lyckades nyligen utmärka sig som världens absolut bästa i sin vikt med sitt andra raka VM-guld i somras.

Något varken Paulo eller Joao däremot är kända för är att ens försöka ta ner sina motståndare, snarare raka motsatsen. Så till den grad att Paulo Miyao vid ett tillfälle diskades efter att han och Keenan Cornelius drog för mycket guard för att beskriva det hela kortfattat.

Under IBJJF:s Belo Horizonte No-Gi Open i Brasilien hände det omöjliga – Paulo Miyao tog ner en motståndare och av hans stora leende efteråt att döma var han själv lika förvånad som oss andra:

5772a843de824

Skämt åsido så har Miyao-bröderna utvecklat sitt game vad gäller just tävling märkbart på senare år vilket är både roligt och inspirerande att se. Både Paulo och Joao har börjat jobba mer från topp istället för att maniskt och villkorslöst leta efter berimbolo från alla tänkbara positioner och nedtagningen ovan bevisar att inte ens Miyao-bröderna försummar brottningsträningen.

Det blir till att träna brottning i sommar med andra ord, om Paulo Miyao tar ner sina motståndare går ju ingen säker längre…

Kategorier
BjjExklusivtGrapplingNyheterSenaste NyttVideo

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
3 Kommentarer
 • Holythe83
  1 July 2016 at 03:52

  Såg ju riktigt fint ut, hade förväntat mig nån halvtaskig teknik lr ett svep likt judon men detta var en regelrätt nedtagning. Undrar vem som blev mest förvånad av det här, borde ju nästan vara hans motståndare?

  • Kenny Starfighter
   1 July 2016 at 06:23

   Så ett svep eller judokast är inte regelrätt nedtagning? :-D

   • Holythe83
    2 July 2016 at 11:55

    Självklart är det en regelrätt nedtagning med ett judokast lr ett svep… men en kille som inte gått på nedtagningar i princip hela sin karriär förväntar man sig inte att att det är sådär hans första nedtagning ser ut… jag hade förväntat mig att dom tagit tag i varandra å han sveper ena benet lr att han skulle vrida sig å på så vis få ner sin motståndare. Det e ju betydligt mer troligt att det är så en nedtagning skulle gå till… att han skjuter för en dubbel var då inte det sättet jag hade tänkt mig att det skulle se ut så sättet han gör det på bidrar en hel del till förvåningen.

  Svara


  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem är det hetaste framtidsnamnet i MMA-Sveriges just nu?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...