BJJ-Bloggen: Jiu Jitsu i Turkiet med Ibrahim Inal

Spridningen av BJJ världen över fortsätter i rask takt och en av pionjärerna i den fascinerande staden Istanbul är ingen mindre än Checkmats Ibrahim Inal. 

Europeans- och Masters VM-mästaren Ibrahim Inal kan idag se tillbaka på de två senaste åren med ett leende på läpparna. Ett svartbälte under legendariska Leo Viera och en långvarig medlem av det angenäma gymmet Checkmat tog han på sig att starta en skola i en av världens häftigaste städer. Istanbul är känd för många saker, inte minst för att vara en sorts brygga mellan öst och väst med en del av staden belägen i Europa och en större del i Asien.

Vad staden däremot inte är känd för är jiu jitsu. Tills det att Inal för två år sedan anlände och öppnade Turkiets första Checkmat-filial. Idag har han mer än 80 ivriga studenter, ett antal talangfulla turneringsvinnare och ett sammanhängande Crossfit-gym. Turkiet har en stark brottartradition och enligt Inal har många före detta brottare och Judokas funnit kärleken till BJJ i Checkmats nya lokaler.

Kolla in en intervju med Ibrahim Inal nedan där han pratar om det nya gymmet, kärleken till sporten och Istanbuls enorma charm:

Kategorier
ADCCBjjExklusivtGrapplingVideoZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...