The Billy Hope-Kalil Turay fight at Madison Sq. Garden, where a despondent Billy spirals out of control. JG

Boxningsfilmen “Southpaw” med Jake Gyllenhaal har svensk biopremiär den 7 augusti!

”Southpaw” i regi av Antoine Fuqua, känd för ”Training Day” och ”The Equalizer”, hade biopremiär i USA nu i fredags. San Francisco Chronicle gav den toppbetyg och utnämnde den till ”EN AV ÅRETS BÄSTA FILMER”. ”Southpaw” är en stark berättelse om en lätt tungviktsmästare med ett krigarhjärta som få.

Jake Gyllenhaal går sitt livs match…

(L-R) AMY MCADAMS and JAKE GYLLENHAAL star in SOUTHPAW

Billy “The Great” Hope (Jake Gyllenhaal) är regerande mästare i lätt tungvikt, och har med sin oortodoxa boxningsstil, gjort sig känd som en brutal och offensiv fighter. Sporrad av sin egen känsla av otillräcklighet och starka behov av kärlek, pengar och berömmelse har han kämpat sig till allt han drömt om.

Men en dag inträffar en tragisk händelse som får Billys liv att rasa samman. Från att ha varit på topp, både i och utanför ringen, förlorar han allt och hans dagar blir en tjock dimma fylld av sorg, alkohol och droger. Billys nedåtspiral blir allt värre, tills den före detta boxaren Tick (Forest Whitaker) tar på sig att få honom på rätt köl igen.

Billy tvingas nu möta sina demoner, och inse att ibland är man sin egen största motståndare.

Antoine Fuqua, känd för kritikerrosade “Training Day”, är här tillbaka med filmen “Southpaw” som är en stark berättelse om sorg, förlust och den smärtsamma vägen till försoning.


Regi:
Antoine Fuqua

I rollerna: Jake Gyllenhaal, Forest Whitaker, Rachel McAdams, Curtis Jackson (aka 50 cent)

Biopremiär i Sverige: den 7 augusti.

Gå in på sf.se för mer info.

SOUTHPAW_BoxingPoster_FINAL

 

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
BoxningNyheterSenaste NyttVideoZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra comeback?

Loading ... Loading ...