Foto: Mazdak Cavian

Hamza Bougamza kan göra MMA-debut i juni: “Det är under förhandling”

Thaiboxaren Hamza Bougamza tränar numera endast MMA och debuten kan ske redan i sommar.

“Jag känner mig jävligt självsäker,” säger han i en exklusiv intervju med MMAnytt.

 

Rinkebysonen Hamza Bougamza är en av Sveriges största kampsportstalanger. Med en imponerande thaiboxningskarriär bakom sig har en MMA-debut väntat som nästa steg – en väntan som snart verkar vara över.

hamza.profil

Vi passade på att ta en pratstund med honom under Kampsportsgalan som ägde rum på Berns i helgen, och i intervjun berättade han nämligen att förhandlingar pågår om en MMA-debut i juni.

“Ganska snart,” svarade han på frågan när det är dags för MMA-debuten. “Just nu så tränar jag bara MMA och det ryktas om att det kan bli match i juni. Det är under förhandling – så ganska snart.”

Känner sig självsäker på marken

Med all framgång i thaiboxningen bakom sig känner Bougamza sig såklart väldigt säker stående. Därför blir det naturligt för honom att lägga det mesta av krutet på att bli en komplett fighter och träna på sådan som ligger utanför hans komfortzon.

“Jag vill ha nya utmaningar och jag vill inte tröttna på sporten jag älskar – thaiboxning. Nu har jag ändå gjort grapplingen till min passion och det har varit jättekul.”

Efter att ha jobbat hårt med sin brottning och grappling känner han nu att han är beredd att hamna på marken mot i princip vem som helst.

“Grejen är att ståendes känner jag mig jättesäker,” förklarade han, “så jag har jobbat mycket med min brottning och mitt ground game. Och det känns riktigt bra. Jag tror att jag liksom kan hamna på marken mot nästan vem som helst, det känns liksom så i huvudet. Jag känner mig jävligt självsäker.”

Vill hitta nya utmaningar

Vidare förklarade han att han är en person som älskar utmaningar och att han heller inte vill tröttna på thaiboxningen som han älskar. Därför passar MMA perfekt som nästa steg – och enligt honom har han gjort grapplingen till sin nya “passion”.

“Jag vill ha nya utmaningar och jag vill inte tröttna på sporten jag älskar – thaiboxning,” svarade han på frågan varför han sadlar om till MMA. “Nu har jag ändå gjort grapplingen till min passion och det har varit jättekul. Bara grapplas. Man lär sig nya grejer och det är det jag vill göra. Jag vill lära mig nya grejer hela tiden, jag vill vara motiverad och jag vill liksom ha någonting att se fram emot varje träning.”

hamza.VM

Kolla in hela intervjun i videon ovan! Hur långt tror ni Bougamza kan nå som MMA-fighter?

Foto: Mazdak Cavian

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
ExklusivtHamza BougamzaIntervjuMMAnytt TVNyheterRekommenderatSenaste NyttSvenska NyheterThaiboxningVideoZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...