Niklas Bäckström är bara en av alla dem som fick möta en betydligt mindre rutinerad motståndare på SFN.

Niklas Bäckström gick matchen på Scandinavian Fight Nights gratis

Niklas Bäckström stod för en snabb submissionvinst på Scandinavian Fight Nights. Efteråt avslöjade han att han gick matchen gratis.

I den näst sista matchen på Scandinavian Fight Nights ställdes den tidigare UFC-fightern Niklas Bäckström (10-2, 1 NC) mot Danijel Kokola (7-8) i en lättviktsmatch. Det blev en snabb historia, då Bäckström fick motståndaren att klappa ut till en rear-naked choke tidigt i den första ronden.

Han skulle egentligen ha gått match för den brittiska organisationen BAMMA, men fick sin match inställd efter att flera motståndare dragit sig ur. Därefter var han så pass ivrig att tävla att han erbjöd sig att köra gratis på denna gala, berättar han.

Kolla in segerintervjun med honom nedan!

Bäckström har nu vunnit två raka vinster i första ronden, efter att han släpptes från UFC. Hur tror ni han är ifrån en ny chans i oktagonen?

Foto: Mazdak Cavian

Kategorier
ExklusivtIntervjuNiklas BäckströmNyheterRekommenderatSenaste NyttSvenska NyheterVideoZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
2 Kommentarer
 • Holythe83
  5 June 2016 at 10:50

  Usch va illa det låter när en fighter skall behöva gå matcher gratis. Jag förstår att man måste ha nån att möta för att komma vidare till nya äventyr men känns konstigt när man skall behöva “praktisera” när man är profisionell fighter och antal matcher och tävlat i den största organisationen inom sin sport. Hoppas Bäckström kommer tillbaka till bättre organisationer snart och får lite “moneyfights” med!

 • Kenny Starfighter
  7 June 2016 at 06:38

  Hoppas han kan bli signad av Bellator!

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...