Sadibou Sy om sin inställda match på Superior Challenge 13: “Tråkigt som fan”

Vi tog oss ett snack med Sadibou Sy efter ett svettigt pass på Pancrase Gym. Han skulle ha gått match på Superior Challenge 13 om tre veckor och talade om känslorna efter att galan blivit inställd.

“Jag blev less,” säger han.

 

Sadibou Sy (3-1) är en av alla som såg fram emot att få gå match på Superior Challenge 13 i Norrköping, där han skulle ha mött David Round (15-16).

Galan har dock skjutits upp från nionde april till första oktober senare i år. I en exklusiv intervju med MMAnytt talar Sy om hur det känns att ännu en gång få en match inställd.

“Jag blev less, det kändes jättetråkigt,” säger han. “Såg fram emot att få kliva upp igen. Jag har inte tävlat nu sedan förra Superior [Challenge] i maj, tror jag det var, förra året. Missade tävling i min sista match på grund av att jag var skadad. Såg fram emot det här, jag har tränat bra, legat på bra och liksom kände att det var dags att få visa vad man går för igen – så fick man de här nyheterna. Tråkigt som fan, men samtidigt så har jag bestämt mig för att inte gräva ner mig utan det är liksom ‘shit happens’, träna vidare, gå vidare och hoppa på nästa tåg.”

“Det är ingen idé att gräva ner sig”

Sy har tidigare haft en del skadebekymmer som ställt in matcher, vilket hållt honom borta i buren i snart ett år. Något han menar alltid är tråkigt, och nu i synnerhet eftersom alla på kortet blir drabbade. Han väljer dock att hålla en positiv attityd och fortsätta träna på och söka nya matcher.

“Det känns alltid tråkigt,” menar han. “Alltid, om det är att du är skadad, din motståndare är skadad eller att det blir på det här sättet. Vad som än händer, jag tycker alltid att det är tråkigt. Nu tycker jag inte bara att det är tråkigt för min del, utan för alla fighters som har lagt ner tid, energi och allt för att kunna tävla. Så jag tycker att det är jättetråkigt, men som jag sa – det är ingen idé att gräva ner sig, känner jag. Utan jag kommer träna vidare, hålla mig i bra form och hoppas på att det kommer någonting snart igen.”

Sadibou Sy är mer matchsugen än någonsin. Foto: Mazdak Cavian

Sadibou Sy är mer matchsugen än någonsin. Foto: Mazdak Cavian

Han förklarar att han hade som målsättning att gå två matcher innan sommaren. Nu blir det nog en inställt, om ens det.

“Min målsättning, om vi säger såhär, var att jag skulle hinna få två matcher innan sommaren. Just nu så skulle jag vara glad om jag får en match innan sommaren. Jag vill tävla, jag vill tävla på bra organisationer mot bra folk, liksom. Jag är seriös med min träning, jag vill tävla för seriösa organisationer, så när det blir nästa får vi se.”

“Att folk är rädda, nej det tror jag inte”

Även om Sy bara har gått fyra MMA-matcher har han bra mycket mer erfarenhet i ringen, då han hade en framgångsrik karriär i thai – och kickboxning tidigare.

Detta har gjort att han har haft lite svårt att få matcher. Själv menar han att hans matchfacit i MMA inte riktigt ger en rättvis bild av honom som fighter, och att en match mot honom kan bli otacksamt för någon annan med lika många MMA-matcher, även om han inte tror att andra fighters är rädda för honom.

“Att folk är rädda, nej det tror jag inte. Det är fighters det handlar om, jag tror inte folk är rädda. Självklart så tror jag att folk försöker vara lite smarta i sin matchning, och jag tror att personligen, med fyra matcher i MMA, så visar mitt record ganska orättvist för vart jag är som MMA-fighter. Så det kan vara ganska otacksamt för någon med lika många matcher att möta mig, på grund av erfarenheten jag har sedan tidigare.”

“Jag hoppas på att slå internationellt i år”

I år har han som målsättning att komma upp mer internationellt. Han känner sig alltmer komplett som MMA-fighter och utvecklingen fortsätter gå framåt – nu vill han få chansen att visa det i buren.

“Bara jag får komma in så kommer jag visa vad jag går för. Jag hoppas på att slå internationellt i år, också. Det var mitt mål från början på året. Utvecklingen har gått extremt bra, det var därför jag ville gå upp och testa mig själv nu mot motstånd. Jag har fått grym hjälp från alla på Wasa [Kampsportscenter], på Pancrase [Gym], på Prana [Jiu-jitsu]. Vi har stöttat och pushat varandra som fan. Jag känner att min MMA är bättre än den någonsin varit, vilket är kul, och jag känner att jag börjar komma dit jag vill – vilket är att jag inte är en striker, utan jag är en MMA-fighter. Så om det blir nästa match vi får se min fulla potential eller matchen efter det får vi se.”

Foto: Mazdak Cavian

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
ExklusivtIntervjuMMAnytt TVNyheterPancrase GymRekommenderatSadibou SySenaste NyttSuperior ChallengeSvenska NyheterVideoZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...