Trailer och matchkort för Invicta FC 13 – Pannie Kianzad debuterar

Sveriges främsta kvinnliga fighter kommer nästa vecka att göra Invictadebut på en gala med hela tre titelmatcher. 

https://www.youtube.com/watch?v=iZMd1afgL3U

På torsdag den nionde juli går Invicta FC 13 av stapeln i Las Vegas, Nevada. Matchkortet är nu klart och redo att avnjutas på plats, alternativt på UFC Fight Pass där Invicta FCs galor sänds live. Huvudmatchen består av en titelmatch mellan fjäderviktsmästarinnan Cris “Cyborg” Justino (13-1, 1 NC) som gör sitt andra titelförsvar i organisationen. Hon är obesegrad i tio år och hoppas på att hålla sig i vinstkolumnen mot nyzeeländskan Faith Van Duin (5-1) som låste ut Amanda Bell i den andra ronden av sin Invictadebut. Justino slog senast ut Charmaine Tweet på under en minut in i den första ronden i sitt senaste titelförsvar.

Titeln i bantamvikt står på spel i den delade huvudmatchen då veteranen Tonya Evinger (15-5) tar sig an mexikanska Irene Aldana (5-1) i en match om den vakanta titeln. Evinger har tävlat sedan 2006 och har vunnit tre raka matcher i Invicta FC, två via armbar. Detta medan den lovande mexikanskan vunnit två raka matcher i organisationen via rear naked choke i den första ronden.

Brasilianska Herica Tibucrio (9-2), atomviktsmsätare i Invicta FC, gör sitt första titelförsvar mot den elva år äldre japanska veteranen Ayaka Hamasaki (11-1). Tiburcio blev mästarinna i Invicta efter att ha strypt ut den tidigare mästarinnan Michelle Waterson i den tredje ronden. Hamasaki har en vinst och en förlust i  Invicta FC men kommer senast från två raka segrar utanför organisationen.

Det som är mest intressant för oss svenskar är att helsingborgaren Pannie Kianzad (7-0) gör debut i världens ledande organisation för enbart kvinnlig MMA då hon ställs mot australiensiskan Jessica-Rose Clark (5-1). Kianzad är en mästarinna i Cage Warriors sedan hon slagit Eeva Siiskonen, Clark gör sin Invictadebut med tre raka segrar i ryggen.

Hela matchkortet ser ut enligt följande:

  • Titelmatch i fjädervikt: Cristiane “Cyborg” Justino vs. Faith Van Duin
  • Titelmatch i bantamvikt: Tonya Evinger vs. Irene Aldana
  • Titelmatch i atomvikt: Herica Tiburcio vs. Ayaka Hamasaki
  • Bantamvikt: Pannie Kianzad vs. Jessica-Rose Clark
  • Atomvikt: Amber Brown vs. Catherine Costigan
  • Stråvikt: Amy Montenegro vs. Jamie Moyle
  • Fjädervikt: Marina Shafir vs. Amber Leibrock

Kategorier
Invicta FCSenaste NyttVideo

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...