Video: Max Nunes kammar hem en seger på ACB 48 med ett par vassa knän

Max Nunes återvände efter ett års inaktivitet med att ta en TKO-seger på bortaplan i Ryssland.

Svenske framtidsnamnet Max “Power” Nunes (17-3) klev under kvällen in i buren på ACB 48 för att ta sig an ryssen Maxim Futin (6-4) i Moskva. Och det blev en lyckosam resa för Nunes som fick se sig stå som segrare.

Nunes började lätt tungvikts-matchen väldigt avvaktade. Efter två jämna ronder och en osäker poängställning fick han till thaiclinchen i den tredje ronden och kunde avsluta matchen därifrån. Han öppnade upp ett stort sår på sin motståndares panna med ett välplacerat knä och direkt började blodet forsa ut. Domaren var snabb in för att stoppa matchen en minut och fjorton sekunder in i den tredje ronden.

Känslan var däremot att svensken, som inte gått match sedan förra året, hade lite ringrost att fila bort. En som förväntade sig mer av Nunes var kommentatorn och den tidigare UFC-mästaren Frank Mir.

“I was expecting more”, sa Mir “He has a lot more potential. He could be a real threat at Light heavyweight division … It’s been a while since he’s been in competition. Let’s go ahead and just leave it as a kind of a rusty moment maybe. And hopefully we will see him fight up to his potential and what he really is capable of.”

Mirs höga förväntningar på Nunes bör ses som ett kvitto på svenskens potential. I en viktklass som inte sett ett överflöd av ungt tillskott på ett par år kan saker hända snabbt. Nunes tar sig i och med vinsten upp på två segrar i rad och sjutton segrar totalt i karriären.

Ta en titt på matchen nedan och kommentera vad ni tycker.

Resultat: Max Nunes besegrar Maxim Futin via TKO (cut) i den tredje ronden (1:14).

Foto: Micha Forssberg

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Max NunesNyheterSenaste NyttSvenska NyheterVideoZ-Klistrad artikel
En kommentar
  • Frantic
    23 October 2016 at 01:42

    Jag håller med kommentatorerna, Nunes var inte bra och och skulle förlorat fajten om den gick tiden ut. Jag förväntade mig mer, betydligt mer.

  • Svara