Zebaztian "The Bandit" Kadestam. Foto: Mazdal Cavian/MMAnytt

Zebaztian Kadestam inför titelförsvaret mot Glenn Sparv: “Nu har jag inga hål längre”

Welterviktaren Zebaztian Kadestam gör sig redo för att försvara PXC-bältet i Filippinerna om tre veckor, då han tar sig an finnen Glenn Sparv.

“Nu ska vi visa vem som bestämmer av oss två,” säger han i en exklusiv intervju med MMAnytt.

 

Zebaztian Kadestam (7-2) är nu tre veckor ifrån sin nästa match, som är ett titelförsvar av welterviktsbältet i Pacific Xtreme Combat. Den åttonde april utmanas han av finnen Glenn Sparv (12-3) på PXC 53 i Filippinerna och förbereder sig just nu för fullt.

Efter ett träningspass på Pancrase Gym ställde han upp på en intervju med MMAnytt och talade om tankarna kring inför matchen och Sparv som motståndare.

“Det känns bra,” säger han. “Han är duktig, arbetar hårt. Känns bra, kul att försvara titeln igen. Jag tycker det är ganska coolt [att möta en nordisk fighter i Filippinerna]. Vi båda är rankade bäst i Asien, så jag tycker det är bra. Det visar nivån på nordisk MMA. Vi har kommit dit och tagit över – nu ska vi visa vem som bestämmer av oss två.”

“Det jag har hört är helt okej Muay Thai och grappling,” fortsätter han. “Han grötar på. Men jag kör samma stil som vanligt, det känns bra.

“Jag är väldigt positiv inför den här matchen.”

Kadestam har tränat en hel del i Filippinerna och Thailand, men förbereder sig inför den här matchen med Omar Bouiche på Pancrase Gym i Stockholm. Han säger att han känner sig mer komplett som MMA-fighter idag och känner sig positiv inför matchen.

“Just nu så har jag jobbat väldigt mycket med Omar här på Pancrase och det känns att, nu har jag inga hål längre,” berättar han. “Förut hade jag lite hål på marken och i brottningen – nu har jag täppt till de hålen och är komplett. Mitt stående är mycket bättre. Jag är redo och jag är väldigt positiv inför den här matchen.”

Kadestam tränar på klinch. Foto: Mazdak Cavian

Kadestam tränar på klinch. Foto: Mazdak Cavian

Förlorade sist ett delat domslut 

Kadestam var senast aktuell i huvudmatchen på IRFA 9 i september förra året. Då ställdes han mot norrmannen Håkan Foss (5-3) och förlorade via delat domslut efter tre ronder.

Han själv anser dock att han borde ha vunnit, och skickar iväg en hälsning till Foss.

“Jag tycker att jag vann, men vad ska man göra. Jag kan inte ändra domslutet. Rematch – när du vill var du vill,” säger han och vänder blicken mot kameran.

Vidare förklarar han att viktminskningen inför matchen var en tuff process och inte riktigt gick som den borde, vilket gjorde att han kändes sig väldigt trött i matchen och påverkade hans prestation. Nu jobbar han istället med Jill Holmström och känner sig bättre än någonsin.

“Det var en hård match. Han är duktig, jag ska inte säga något om det,” poängterar han, “men jag tycker inte jag presterade som jag skulle gjort annars.”

“Jag har en röd tråd som jag går efter – och det är att knocka dem”

Angående gameplan inför matchen mot Sparv menar han att den ser ut som alltid, nämligen att försöka hålla det stående, försvara nedtagningar och vinna på knockout.

“Jag har alltid liknande gameplan för de försöker alltid ta ner mig.” säger han. “Så min gamplan är liksom hålla det stående, hålla mig i vinklar och slå ut honom. Sedan finns det självklart grejer jag arbetar specifikt för varje motståndare. Men jag har en röd tråd som jag går efter – och det är att knocka dem. Så de försöker ta ner mig, jag försöker hålla det stående och sedan jobbar vi där.”

Foto: Mazdak Cavian

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtIntervjuMMAnytt TVNyheterPacific Xtreme CombatPancrase GymRekommenderatSenaste NyttVideoZ-Klistrad artikelZebaztian Kadestam

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...