MMA & UFC-betting

Är du ett MMA-fan som följer sporten frenetisk och skulle vilja tjäna pengar på dina kunskaper? Eller du kanske bara vill lära dig hur du gör om skulle vilja betta på UFC? I så fall är den här artikeln för dig. Fortsätt läsa för att få reda på hur du också kan komma igång med att betta på den populära sporten MMA och dess största organisation, UFC.

MMA-betting – hur funkar det?

MMA-betting liknar annan betting på så sätt att ju mer du vet, desto bättre spel kommer du att kunna lägga. Här på MMAnytt.se för hjälp med dig att hålla dig uppdaterad om vad som händer inom kampsportsvärlden. Ett annat tips är att följa MMA-utövarnas och MMA-organisationerna på deras sociala medier. Där kan man ibland snabbt få reda på det senaste om skador, inställda matcher, med mera.

Oddsmakarna släpper sina odds en veckan innan en MMA-match ska gå av stapeln. Vid större galor och matcher släpps oddsen långt i förväg. Höga odds innebär att man bedömer händelsen som mindre sannolik. Fightern som får höga odds och oddsmakarna tror ska förlora kallas för underdog. Det är mer riskabelt att lägga ett spel på en underdog, men det ger dig chansen att vinna större än om du skulle betta på en favorit.

När du sedan har avgjort vem du tror kommer vinna matchen är du beredd att göra din insats. Matchvinnaren är emellertid inte det enda du kan betta på inom MMA. Du kommer även att kunna ange i vilken rond du tror att matchen kommer att ta slut, med mera. Vi kommer att gå in närmare på bettingalternativen lite längre fram i den här artikeln.

Hur hittar man de bästa bettingsidorna som erbjuder MMA-odds ? 

Idag finns det ungefär hundra spelbolag med svensk licens och många av dessa erbjuder betting. De allra flesta erbjuder mobilspel och bra odds. Med så många spelsidor att välja på kan det vara svårt att veta vilken man ska välja. Ingen fara, vi hjälper dig. Teamet på Casinofox har granskat ett stort antal bettingsidor, så att du ska kunna hitta den som passar dig allra bäst. Där kan du få en överblick på alla bettingsidor som erbjuder odds på MMA-matcher.

Vilka spelbolag erbjuder betting på MMA?

Det finns numera många spelbolag som erbjuder betting på MMA-matcher, eftersom sporten har blivit oerhört populär. På de flesta svenska bettingsidorna kan du hitta bra oddsutbud på MMA. Här en lista på några av de spelbolag som erbjuder MMA-betting:

  • Unibet
  • 888sport
  • Betsafe
  • No Account Bet
  • LeoVegas
  • Snabbare
  • Betway
  • Betfair

 

Hur kan man vinna på MMA-betting? 

Det finns några olika sätt att spela och vinna på MMA-betting. Hur många variablar som finns tillgängliga varierar mellan olika bettingsajter. Här nedan beskriver vi de olika spelvarianterna lite närmare.

Matchvinnare – I den här spelvarianten satsar du helt enkelt på fightern som du tror kommer att vinna matchen. Det spelar ingen roll om han vinner via domslut, knockout eller på något annat sätt. På vissa spelbolag är det här den enda tillgängliga spelvarianten.

Singlar – Det här är ett begrepp som innebär att du lägger ett spel på en enda match. Det är den enklaste speltypen.

Dubblar – Det här betyder att man kombinerar flera spel för att öka vinstsumman om du skulle lyckas vinna alla dina spel. På det här sätter blir din vinst högre än om du skulle ha gjort två separata singelspelssatsningar på samma matcher, men med dubbelspel vinner du bara om båda dina spel vinner. Du tar alltså en högre risk, men du kan vinna mer.

Tripplar – När du spelar tripplar kombinerar du tre spel. Kombinationen av de tre spelen gör att vinstsumman blir större än den skulle ha blivit om du istället hade lagt tre singelspel. Notera dock att när du spelar på tripplar så måste du vinna alla tre spel för att det ska bli något klirr i kassan.

Rondspel – Du kan så klart nöja dig med att betta på den du tror ska vinna, men ju fler parametrar du lägger till, desto mer kommer du att kunna vinna om allt du förutsett faktiskt händer. Till exempel kan du satsa på i vilken rond du tror att avgörandet kommer och det är det som kallas rondspel.

Kuponger – Det går även att spela på MMA med hjälp av kuponger. Det gör du genom att spela på MMA-tipset på spelbolaget Ohmbet. En spelkupong kostar tio kronor och när du deltar i deras stryktips har du chansen att vinna hela 25 000 kronor. Pick ‘em innebär att du väljer alla vinnare på hela matchkortet på dina kuponger. Det ger dig chansen att vinna riktigt stort.

Livespel – Vissa spelbolag ger dig även möjligheten att satsa på matcher medan de pågår. Det ger dig möjlighet att justera dina odds beroende på hur matchen utvecklar sig.

Avslut – Om du tror att matchen kommer att avgöras genom ett avslut, det vill säga genom submission eller knockout/teknisk knockout, kan du även betta på det.

Betta på UFC

Då UFC är den största MMA-organisationen i världen är det inte helt överraskande att det är just på UFC-matcher som de flesta väljer att betta på. Störst andel spel sker när sportens största stjärna, Conor McGregor går match. Den irländska superstjärnan drar inte till sig en massa tittare utan även en massa spelareVarje gång han går match så spelar svenska betting entusiaster väldigt mycket på honom. Hans senast match var mot Donald Cerrone, där han var storfavorit hos bettingbolagen. Han vann den matchen via TKO i den första ronden.

Utöver McGregor så kan du spela på alla UFC-matcher varje vecka, eller de veckorna som galan äger rum. Oftast erbjuds även en massa livespel på alla huvudkortets matcher.

Olika odds beroende på vart du i världen du befinner dig i

Det finns lite olika system för hur odds skrivs, men ett vanligt är decimalsystemet. Oddsen multipliceras då med din insats. Om oddset till exempel skulle vara 1,7 och du satsar 100 kronor blir din vinst alltså 170 kronor.

I Storbritannien och Irland använder man istället fraktionsodds. I Amerika används ytterligare ett annat system, som kallas moneylineodds. Där sätter man minus framför favoriten.

Betalar man skatt på sina vinster? 

Det beror på vilken spellicens bettingsidan du använder har. Om du spelar på svensklicenserade spelsidor behöver du aldrig betala skatt på dina vinster. Detsamma gäller om du spelar på en bettingsida med en spellicens från Malta. Det här beror på att spelare inte behöver skatta på bettingsidor som har en licens från ett land i EU.

Är det säkert att betta på MMA?

Ja det är säkert att betta på MMA-matcher. Väljer du ett spelbolag som innehar en svensk spellicens, kan du känna dig trygg. Dina vinster kommer att betalas ut på nolltid och vid eventuella problem finns alltid en kompetent kundsupport som kan hjälpa dig. Skulle du, mot all förmodan, hamna i en dispyt med spelbolaget kan du alltid vända dig till svenska Spelinspektionen för att få hjälp.

Summering

Att betta på MMA har vuxit både bland fansen och hos spelbolagen som erbjuder dem. Idag hittar du över 20tal spelbolag med svensk licens som erbjuder MMA-odds till varje större UFC-gala. Oftast med en stor variation av spelmöjligheter, såsom hur matchen ska avslutas, vilken rond, livespel samt andra roliga alternativ. Och då dessa spelbolag har en svensk licens, kan du känna dig trygg när du spelar.