Foto: World Series of Fighting

Matchmäklande för UFC Fight Night 131 – Titelchans för Marlon Moraes?

✅Hur hade DU matchat fighters från helgens gala? ✅Vad väntar de svenska Teymur-bröderna efter helgens gala?

I  vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på huvudkortet av den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med er av era egna matchningar i kommentarsfältet!

Marlon Moraes

Med sin andra raka knockout över en topprankad bantamviktare så finns det god anledning till att ge honom nästa titelchans. Dock finns det mycket möjlighet för att Dillashaw vs Garbrandt II blir längre och hårdare än det första mötet, därför föreslår jag istället en match mot Dominick Cruz (22-2 i MMA, 5-1 & #2 i BW i UFC) – Som återhämtat sig från ett benbrott för över ett halvår sedan, och lär vara klar för återkomst inom de närmsta månaderna (om han kan hålla sig skadefri).

Jimmie Rivera

Nu har Jimmie Rivera (21-2 i MMA, 5-1 & #4 i BW i UFC) fått sin 20 matcher långa vinstsvit bruten, men han har gott om tid för att bygga upp en ny jakt på titeln. Den tvåfaldige titelutmanaren John Dodson (20-9 i MMA, 9-4 & #7 i BW i UFC) blir en bra motståndare för Rivera härnäst.

Gregor Gillespie

Gregor Gillespie (12-0 i MMA; 5-0 i UFC) kan mycket väl vara den senaste talangen i lättvikt (Bortsett från David Teymur, som förtjänar så mycket mer uppmärksamhet än han fått)! Han har dock fortfarande en del att bevisa, och när Rustam Khabilov (22-3 i MMA, 8-2 i UFC) återhämtat sig från skada blir han en perfekt måttstock för Gillespie.

Vinc Pichel

Graplingen blev i slutändan skillnaden i mötet mellan Vinc Pichel (11-2 i MMA, 4-2 i UFC) och Gregor Gillespie, och den förstnämnde har nu fått en fyra matcher lång vinstsvit bruten. Alex White (12-4 i MMA, 3-4 i UFC) är en liknande sorts fighter som underhåller men inte lyckats dra ifrån i divisionen, en match mellan dem är logisk.

Walt Harris

Walt Harris (11-7 i MMA, 4-6 i UFC) har haft ett par tuffa omständigheter kring sina två senaste förluster, dels att han förlorade sin senaste match på diskvalificering och innan dess ställdes mot den forne UFC-mästaren Fabricio Werdum i en underlig och svårvunnen matchning för Harris. Låt oss se hur han klarar sig mot Shamil Abdurakimov (18-4 i MMA; 3-2 & #13 i HW i UFC).

Daniel Spitz

Med tanke på att Daniel Spitz (6-2 i MMA, 1-2 i UFC) bröt sin arm 30 sekunder in i den första ronden gjorde han en stabil insats, men han har nu förlorat två utav sina tre chanser i UFC. Då tungviktsdivisionen saknar nytt blod lär UFC ge honom någon i stil med Junior Albini (14-3 i MMA, 1-2 i UFC) – det gäller dock att vinna.

Ben Saunders

Ben Saunders (22-9-2 i MMA, 9-6 i UFC) fick en väl behövd återkomst till vinstkolumnen med knockoutsegern över Jake Ellenberger, och han bör möta någon som också är på rätt spår igen. Tony Martin (13-4 i MMA, 5-4 i UFC) har vunnit fyra utav sina fem senaste, och är en rimlig motståndare.

Jake Ellenberger

Med tre raka knockoutförluster och nederlag i fem utav sina sex senaste matcher så frågan inte vem Jake Ellenberger (31-14 i MMA, 10-10 i UFC) borde möta härnäst, men om han kanske snarare ska gå i pension.Han har förlorat åtta utav sina elva senaste, och om han envisas med ytterligare en match så bör Peter Sobotta (17-6-1 i MMA, 4-5 i UFC), en annan veteran som inte lyckas nå toppen, stå för motståndet.

Julio Arce

Med två segrar i UFC samt en i Dana Whites Contender Series så har Julio Arce (15-2 i MMA, 2-0 i UFC) bevisat att han är en talang att räkna med. Britten Arnold Allen (13-1 i MMA, 4-0 i UFC) är i behov av ett tufft test, något Arce utan tvekan kan bjuda på.

Daniel Teymur

Än en gång gjorde Daniel Teymur (6-2 i MMA, 0-2 i UFC) en tapper insats mot underskattat motstånd, men han är även bättre än vad hans två prestationer illustrerar. Han bjuder på underhållning och bör få en tredje chans i UFC mot någon i stil med amerikanen Brandon Davis (9-4 i MMA, 1-2 i UFC)

Sam Alvey

Nu med två raka segrar, senast över en topp 15-rankad motståndare, lär Sam Alvey (33-10 i MMA, 10-5 i UFC) ta över plats nummer 15 i rankningen. De flesta i divisionens topp är dock uppbokade för match, så med tanke på att Alvey föredrar att fightas ofta föreslår jag en match mot Devin Clark (9-2 i MMA, 3-2 i UFC) som vunnit två utav sina tre senaste.

Gian Villante

Gian Villante (16-10 i MMA, 6-7 & #15 i LHW i UFC) bjöd på underhållning, som vanligt, men fick se sig besegrad via delat domslut efter tre ronder. Villante har aldrig fått ihop en ordentlig vinstsvit och har länge hållit sig kvar i UFC på grund av sin publikvänliga stil och vänskap med Chris Weidman, men han måste börja rada upp segrar, han har faktiskt bara vunnit en utav sina fyra senaste. Sätt honom mot Jared Cannonier (10-4 i MMA, 3-4 i UFC) så får vi se vem som lämnar arenan som segrare.

David Teymur

Återigen: Hur hamnade inte David Teymurs (8-1 i MMA, 5-0 i UFC) match mot Nik Lentz på huvudkortet? Hursomhelst har nu svensken vunnit fem raka matcher i UFC och allt annat än en topp 15-rankad motståndare hade varit skandal. Visserligen kommer Al Iaquinta (3-4-1 i MMA, 8-3 & #10 i LW i UFC) från en förlust, men amerikanen vann oerhört mycket i nederlaget mot Khabib Nurmagomedov, och han hade varit en utmärkt motståndare för Teymur.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...