Dustin Poirier UFC 199 - Foto: Vince Cachero/MMAnytt

Matchmäklande för UFC on FOX 30 – “The Diamond” vs “El Cucuy”?

✅Hur hade DU matchat fighters från helgens gala? ✅ Borde Dustin Poirier få nästa titelchans?

Dustin Poirier

Efter sin storslagna seger valde Dustin Poirier (24-5 i MMA, 16-4 & #4 i LW i UFC) att utmana den regerande lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov (26-0 i MMA, 10-0 & lättviktsmästare i UFC), vilket är fullständigt rimligt och rättvist, men som inte kommer ske. UFC kommer ställa Nurmagomedov mot Conor McGregor, därför föreslår jag ett möte mellan Poirier och den forne interimmästaren Tony Ferguson (23-3 i MMA, 13-1 & #1 i LW i UFC), vinnaren i det mötet bör inte få något annat än titelchans.

Eddie Alvarez

Det blev ett tuff fall för Eddie Alvarez (29-6 i MMA, 4-3 & #3 i LW i UFC) som nu endast vunnit en utav sina fyra senaste matcher. En annan toppfighter i lättvikt med förluster i två utav sina tre senaste är Edson Barboza (19-6 i MMA, 13-6 & #6 i LW i UFC) – en match mellan dem är logisk.

Jose Aldo

Det blev en fin återkomst till vinstkolumnen för den forne fjäderviktsmästaren Jose Aldo (27-4 i MMA, 9-3 & #2 i FW i UFC) som knockade Jeremy Stephens i den första ronden. Det är svårt att matcha Aldo härnäst eftersom det inte är säkert om eller när fjäderviktsmästaren Max Holloway återvänder. Om Holloway tvingas lämna ifrån sig sin titel bör han möta Brian Ortega (14-0 i MMA, 6-0 & #3 FW i UFC) om titeln, annars kan ett tredje möte med Chad Mendes (18-4 i MMA, 9-4 & #6 i FW i UFC) bokas.

Jeremy Stephens

Jeremy Stephens (28-15 i MMA, 15-14 & #4 i FW i UFC) fick en stor möjlighet i mötet med den forne UFC-mästaren Jose Aldo, men det blev en tuff förlust och bruten vinstsvit istället. Visserligen kommer Mirsad Bektic (13-1 i MMA, 6-1 & #8 i FW i UFC) från en vinst, men ett möte mellan dessa herrar hade varit ett bra sådant eftersom det ställer en stigande talang mot en rutinerad veteran.

Joanna Jedrzejczyk

Den forne mästarinnan Joanna Jedrzejczyk (15-2 i MMA, 9-2 & #1 i SW i UFC) återvände till vinstkolumnen, men är nu i en svår sits då hon förlorat två matcher mot mästarinnan Rose Namajunas. Om Karolina Kowalkiewicz (12-2 i MMA, 5-2 & #4 i SW i UFC) vinner mötet med Jessica Andrade kan ett returmöte mellan dessa polskor bokas, om inte så kan hon ställas mot Michelle Waterson (15-6 i MA, 3-2 & #7 i SW i UFC).

Alexander Hernandez

Än en gång överträffade Alexander Hernandez (10-1 i MMA, 2-0 & #13 LW i UFC) förväntningarna efter att ha slagit topprankade Olivier Aubin-Mercier och radat upp sin andra raka vinst är han nu etablerad i lättviktsdivisionens toppskikt. En annan fighter på väg upp i divisionen är nyzeeländaren Dan Hooker (17-7 i MMA, 7-3 & #14 i LW i UFC), som dessutom har en större vinstsvit i UFC.

Olivier Aubin-Mercier

Kanadensaren Olivier Aubin-Mercier (11-3 i MMA, 7-3 i UFC) fick sin tid i UFCs topp 15-rankning förkortad och har nu dessutom fått sin vinstsvit bruten. Erik Koch  (15-6 i MMA, 4-5 i UFC) kommer från två raka förluster och blir bra motstånd för den lovande kanadensaren.

 

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...