Ny svensk superfight klar för MMA-galan i Gävle

✅ Toppmöte i A-klass - två svenska mästare gör upp!

MMA-galan Lord of the Cage har fått en ny match bokad. MMAnytt kan exklusivt avslöja att två regerande svenska mästare gör upp mot varandra, när Nina Back tar sig an Bianca Antman framför hemmapubliken i Gävle.

Matchen, som blir en superfight i A-klassmått, går i stråvikt. Back vann SM-guld i divisionen i januari, medan Antman plockade hem guldmedaljen i flugvikt på samma mästerskap. Antman går nu ner en viktklass för toppmötet mot Back.

Både Back och Antman är rankade ettor i det svenska MMA-landslaget, i sina respektive divisioner.

Back har en imponerande meritlista som A-klassfighter. Förutom dubbla SM-guld, senast med en vinst över Bezan Mahmudi i finalen, har 21-åringen även ett EM-silver och ett VM-silver att skryta om. Back tränar på Söders Fight Gym, som arrangerar Lord of the Cage.

Antman – som tränar på Stockholmsklubben Allstars Training Center – är nyare på MMA-froten, men har en dekorerad kickboxningskarriär bakom sig. Hon debuterade som MMA-fighter sent under 2018 och blev svensk mästarinna efter två raka segrar mot landslagsfightern Millie Eriksson.


LÄS MER: Ny MMA-gala arrangeras i Gävle – stor svensk superfight officiell

LÄS OCKSÅ: “Kurdimus Prime” klar för match på nya MMA-galan i Gävle


Galan – Lord of the Cage: Uppdaterat matchkort

Galan – Lord of the Cage äger rum i Stora Gasklockan i Gävle den 13 april. Biljetter finns att köpa via Tickster (pris från 345 kr). Platserna är begränsade för att eventet ska kunna ha en unik inramning och ge åskådarna på plats en exklusiv upplevelse utöver det vanliga. Matcherna kommer att varvas med livemusik och alkoholförsäljning kommer finnas på plats.

Kan du inte se galan på plats den 13 april? Då finns en annan lösning för dig. Med hjälp av ett proffsigt produktionsteam kommer galan att sändas live online via pay-per-view på den väletablerade plattformen FITE.tv, där tittare runtom i världen har möjlighet att se matcherna hemma i soffan med kommentatorer som förmedlar den mäktiga livekänslan.

I MMAnytt-podden har arrangören Thomas Haaranen, huvudtränare på värdklubben Söders Fight Gym i Gävle, uppgett att Lord of the Cage väntas bjuda på fem proffsmatcher samt fyra A-klassmatcher. Kolla in det rådande matchkortet nedan!

  • Weltervikt (proffs): Adam Westlund vs. Robin Roos
  • Weltervikt (proffs): Rostem Akman vs. Frodi Hansen
  • Kvinnlig stråvikt (A-klass): Nina Back vs. Bianca Antman

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara