Foto: Acman Produktion / Vince Cachero-MMAnytt

Rostem Akman klar för match på nya MMA-galan i Gävle

✅ "Kurdimus Prime" klar för delad huvudmatch på Lord of the Cage ✅ Obesegrad med fyra raka vinster - alla via snabba avslut

Rostem Akman har bokats för sin femte proffsmatch.

Tidigare kunde MMAnytt exklusivt offentliggöra att den nya MMA-galan Lord of the Cage debuterar i Stora Gasklockan i Gävle den 13 april, där superfighten Adam Westlund vs. Robin Roos är huvudattraktionen. Nu kan vi avslöja att Akman, även känd vid smeknamnet “Kurdimus Prime,” kommer att fightas i galans delade huvudmatch.

Rostem Akman ställs mot dansk veteran

Organisationen har bekräftat att Akman kommer att ta sig an den rutinerade dansken Frodi Hansen i en welterviktsdrabbning.

Akman (4-0) var framgångsrik redan som A-klassfighter och vann bland annat ett EM-guld, innan han sadlade om till proffs. Och proffskarriären har sedan dess gått från klarhet till klarhet, då Akman vunnit samtliga fyra proffsmatcher via avslut i den första ronden. Akman har hittills gått alla sina proffessionella matcher i den svenska topporganisationen Superior Challenge, där han inledningsvis kammade hem tre raka TKO-segrar innan han senast säkrade sin första submissionvinst mot Shah Hussain i december.

Hansen (9-10) har visserligen inte samma fläckfria matchfacit som sin motståndare, men han har å andra sidan gott om erfarenhet. Många av den danske veteranens förluster har kommit mot några av Nordens främsta fighters, så som Emil MeekDiego Gonzalez och Oliver Enkamp. Hansens senaste vinst var mot Veselin Dimitrov, som han besegrade via submission hösten 2016.

Galan – Lord of the Cage: Uppdaterat matchkort

Biljetterna till galan Lord of the Cage säljs via Tickster (pris från 345 kr). Platserna är begränsade för att eventet ska kunna ha sin unika inramning och ge åskådarna på plats en exklusiv upplevelse utöver det vanliga. Matcherna kommer att varvas med livemusik och alkoholförsäljning kommer finnas på plats.

Kan du inte se galan på plats den 13 april? Då finns en annan lösning för dig. Med hjälp av ett proffsigt produktionsteam kommer galan att sändas live online via pay-per-view på den väletablerade plattformen FITE.tv, där tittare runtom i världen har möjlighet att se matcherna hemma i soffan med kommentatorer som förmedlar den mäktiga livekänslan.

I MMAnytt-podden har arrangören Thomas Haaranen, huvudtränare på värdklubben Söders Fight Gym i Gävle, uppgett att Lord of the Cage väntas bjuda på fem proffsmatcher samt fyra A-klassmatcher. Kolla in det rådande matchkortet nedan!

  • Weltervikt (proffs): Adam Westlund vs. Robin Roos
  • Weltervikt (proffs): Rostem Akman vs. Frodi Hansen

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara