Martin Wojcik vs Maciej Rozanski inställd, Carlos Prada vs Dawid Zywica bokad på IRFA 4

IRFA 4 kommer att vara organisationens första MMA-gala, men de har åkt på lite problem med en match. De har därför ställt in Martin Wojcik vs Maciej Rozanski, meddelar organisationen idag, men går inte närmare på varför matchen blev inställd. Istället går de vidare in på en ny match som nu blivit bokad – Carlos Prada vs Dawid Zywica.

Dawid Zywica från Polen har en nästan identisk karriär som Prada. Han har hittills hunnit med tre vinster och tre förluster, men utöver det så har han även fått ihop en oavgjord match i november 2010. Han gjorde sin MMA-debut i maj 2010 och har sedan dess främst gått matcher i sitt hemland. Det här blir dock den andra gången han går match utanför sitt hemland, efter att ha tävlat i Kazakstan i december 2011.

Sedan debuten 2009 har Prada hunnit med sex matcher, uppdelat på tre vinster och tre förluster. Än så länge har Prada endast gått till ett enda domslut, en match han i slutändan förlorade. De övriga matcherna som han har vunnit har han tagit hem redan i den första ronden antingen via en TKO eller en submission. Prada skulle egentligen gå en match på Vision 5 den 1 december förra året, men missade att ta med sig ett läkarintyg till galan vilket gjorde att han i slutändan inte blev medicinskt godkänd och matchen ställdes in. Nu är han därför väldigt sugen på att gå en match, och räknar med att kliva in i buren på den nyomvandlade organisationens gala den 9e mars i Stockholm.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
IRFA

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
  • Emil Karlsson
    21 January 2013 at 05:36

    Väntar mig att se en av hans flashiga submissions. Vad sägs om en flying triangle?:-)

  • Svara