Cody McKenzie möter David Bielkheden på Superior Challenge 12 i Malmö

Matchkortet inför vårens Superior Challenge 12 i Malmö fortsätter att fyllas ut. Att David Bielkheden skulle medverka på kortet var känt sedan innan, men nu har hans motståndare avslöjats. Det blir ingen mindre än den minst sagt färgstarka UFC-veteranen Cody McKenzie som gör honom sällskap i buren. 

Då han gått matcher för Superior Challenge vid flertalet tidigare tillfällen och hans två senaste matcher varit hos organisationen, var det ingen högoddsare att David Bielkheden (20-12) ska gå matchSuperior Challenge 12 i Malmö. Nyligen klargjordes dock vem hans stiger in i buren mot den 16:e maj, och för motståndet står ingen mindre än UFC-veteranen Cody McKenzie (15-7). Matchen går i weltervikt.

David Bielkheden var bland de första svenskarna att tävla i UFC och har även tävlat i organisationer som PRIDE. Han har på senare tid vunnit tre raka matcher, senast mot fransmannen Florent Betorangal (16-11) under Superior Challenge 11 i Södertälje. Matchen vann han via submission i den andra ronden till följd av ett knälås.

Cody McKenzie gjorde sig känd som en färgstark och udda typ med en bra giljotin under sin tid i den tolfte säsongen av The Ultimate Fighter. Han fick efter säsongen ett UFC-kontrakt och hann gå 3-4 i matcher innan han släpptes från organisationen. Därefter vann han en match då han ströp ut Mark Dobie (5-7) via en rear naked choke för att seden förlora tre raka matcher, senast mot Andrew McInnes (6-1) via diskvalificering till följd av en skallning under World Series of Fighting 18.

Babak Ashti, grundare av Superior Group International, hade följande att säga om matchen.

“David avslutade sin senaste motståndare på Superior Challenge 11 via en otroligt snygg knee bar i slutsekunderna av andra ronden. Bielkhedens svarta BJJ-bälte kommer att ställas på prov när han möter den oortodoxa Cody McKenzie som är känd för sina guilliotiner och aviga fightingstil. Jag uppskattar när personer är modiga nog att vara sig själva och sticka ut från mängden och amerikanen är minst sagt en udda karaktär. Det här kommer garanterat att bli en väldigt intressant, annorlunda och underhållande match.”

I samband med matchens annonserande offentliggjordes även ett möte i lättvikt mellan Malmöbon Mattias Brandt (1-0) och norrmannen Alexander Jacobsen (1-1).

“Jag har hört väldigt positiva saker om Mattias Brandt och det ska verkligen blir [sic!] intressant att se honom tävla live. Hans motståndare är den stenhårda norrmannen Alexander Jacobsen och jag skulle inte bli förvånad om det här blev kvällens match,” skriver Ashti i ett pressmeddelande.

Superior Challenge 12 går av stapeln i Baltiska Hallen, Malmö, den 16:e maj. Tillfälligt matchkort följer nedan.

 • Titelmatch i lätt tungvikt: (C) Joachim Christensen vs. Max Nunes
 • Titelmatch i kvinnlig bantamvikt: Lina Akhtar Länsberg vs. Alexandra Buch
 • Bantamvikt: Martin Akhtar vs. Antoine Gallinaro
 • Weltervikt: Bruno Carvalho vs Mohammed Abdallah
 • Mellanvikt: Alejandro Ferreira vs. Martin Hudson
 • Weltervikt: David Bielkheden vs. Cody McKenzie
 • Lättvikt: Mattias Brandt vs. Alexander Jacobsen
 • Fjädervikt: Michel Ersoy vs. TBA
 • Lättvikt: Rioo Ibrahim vs. TBA
 • Fjädervikt: Simon Sköld vs. TBA

Hur tror ni matchen mellan David Bielkheden och Cody McKenzie slutar?

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Superior Challenge

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
5 Kommentarer
 • Good Guy
  19 April 2015 at 06:05
 • Frantic
  19 April 2015 at 08:15

  Oj, vilken dålig matchning för David.

  En seger flyttar han inte närmare UFC och en förlust tar bort alla chanser att ta sig tillbaka,

  David borde vinna ganska enkelt med tanke på hur dålig McKenzie varit de senaste fajterna, han har för övrig 3-7 de senaste 10 matcherna och 0-3 på de senaste tre fajterna.

  Nä en motståndare i form av Borys Mankowski eller Sergei Churilov då hade David vid en seger haft betydligt större chans att få komma tillbaka till “the big league”.

  • Patrik Andersson
   20 April 2015 at 12:40

   Bielkheden alltså. Han vinner några, han förlorar några. Det har varit hela hans karriär så varför skulle det helt plötsligt vända. Dessutom så tar han ju matcher mot folk som förmlodligen inte ens registrerar på UFC’s radar. Och innan någon grinar om att McKenzie varit i UFC. Jag, jag vet. Och se vad relevant han är.

   Med det sagt tror jag ändå på Cody då han haft tuffar motstånd än David i sin senaste matcher.

 • Kenny Starfighter
  20 April 2015 at 07:12

  Ja va ska man säga… Cody Mckenzie, den nya generationens Bob Sapp

 • Sudour
  20 April 2015 at 08:30

  McKenzie by guillotine, mark my words!

 • Svara