Superior Challenge 12: Liverapportering

Nedan följer liverapportering från Superior Challenge 12 i Malmö med start ca kl 17.

Förmatch: 

Arman Popol vs. Linus Ahlbäck

Rond 1

Båda fighters avvaktar en del. Popol missar med en hård högerkrok. Ahlbäck cirklar bort från Popols slagväxlingar än så länge. Popol landar med flera hårda slag och pressar upp Ahlbäck mot buren men han klarar sig än så länge bra. Popol har fortsatt framgång med att stänga avståndet och landa hårda slag. Ahlbäck lyckas inte träffa med särskilt mycket. Hård kroppsspark från Popol landar. Nära att Ahlbäck landar med en hård huvudspark men Popol hinner ducka undan. Rätt avvaktande rond där Ahlbäck trots sitt övertag i längd hade svårt att hitta sitt perfekta avstånd. Popol landade oftare och hårdare.

Rond 2

Popol kommer ut  aggressivt direkt efter gonggongen och lyckas återigen pressa upp Ahlbäck mot buren och denna gången träffar han med några stenhårda slag som får ner sin motståndare mot mattan och väl där bryter domaren nästan omedelbart. Ahlbäck vill inte acceptera förlusten direkt men det såg ut som att domaren bröt bra.

Resultat: Arman Popol besegrar Linus Ahlbäck via teknisk knockout i den andra ronden

Underkort:

Sadibou Sy vs Carl Booth

Rond 1

De båda utbyter sparkar. Sy är den som träffar mest, med båda sparkar mot kroppen som slag mot huvudet. Sy landar en stenhård spark mot Booths kropp och engelsmannen går ned för räkning. Sy fortsätter landa slag tills att domaren bryter matchen. Mycket imponerande prestation av Sy som gjorde sin debut i Superior challenge.

Resultat: Sadibou Sy besegrar Carl Booth via teknisk knockout efter 2 minuter av den första ronden.

Mattias Brandt vs Alexander Jacobsen

Rond 1

Jacobsen pressar Brandt hårt till att börja med, svensken landar en hård benspark men norrmannen svarar med några slag som får Brandt att vingla till. Jacobsen följer upp med en spark som ser ut att vrida till Brandts knä ordentligt. Brandt faller ned och kan inte fortsätta matchen. Brandt ligger fortfarande kvar på mattan i flera minuter efter matchens slut men kan till slut bäras ut från buren.

Resultat: Alexander Jacobsen besegrar Mattias Brandt via teknisk knockout (skada) i den första ronden

Alexander Bergman vs Simone Tessari

Rond 1

Båda utbyter sparkar. Tessari träffar nästan med ett par hårda smällar men Bergman lyckas få upp honom mot buren och även ta ned honom kort däärefter. Bergman passerar direkt till halvguard och senare även till mount. Bergman landar hårda slag mot Tessari och lyckas till slut få italienarens rygg. och väl där försöker han sätta dit en rear naked choke men Tessari försvarar sig länge bra. Efter ett par smällar får Bergman till slut strypningen att sitta och Tessari tappar efter ett rear naked choke

Rond 3

Resultat:. Alexander Bergman besegrar Simone Tessari via submission (Rear naked choke) efter 3:38 av den första ronden.

Alejandro Ferreira vs Martin Hudson

Rond 1

Hudson rusar mot Ferreira som klinchar och nästan lyckas ta ned engelsmannen men Hudson hamnar överst och går direkt till full mount. Hudson tar malmöitens rygg och lyckas så när få dit ett rear naked choke men Ferreira försvarar sig helhjärtat med publikens stöd. Efter att Hudson blir för ivrig så lyckas Ferreira hamna överst och han landar tunga slag på marken. De är snabba växlingar på marken då Hudson återigen hamnar över Ferreira och träffar med slag. Mycket bra rond där båda hade sina stunder men engelsmannen både började och avslutade ronden överst..

Rond 2

Båda börjar aggressivt och Ferreira lyckas få fördel i clinchen och träffar Hudson med några bra slag mot huvudet. De scramblas på marken men Hudson går till full mount och öser på med slag mot Ferreira som verkar ha tröttnat en del. Efter mer än 20 slag från Hudsons sida väljer domaren att bryta matchen.

Resultat: Martin Hudson besegrar Alejandro Ferreira via teknisk knockout i den andra ronden.

Michel Ersoy vs Mehdi Maymo

Rond 1

Ersoy börjar med att pressa Maymo snabbt med sitt skickliga fotarbete. Spanjoen täcker Ersoys slag men blir ändå nedtagen av svensken. Maymo lyckas ställa sig upp direkt men Ersoy träffar med flera slag mot buren och spanjoren är skakad. Efter att försöka fly undan så landar till slut Ersoy med en högerkrok som fäller sin motståndare med ansiktet före. Brutal knock

Resultat: Michel Ersoy besegrar Mehdi Maymo via knockout efter 50 sekunder av den första ronden.

Huvudkort:

Titelmatch i kvinnlig bantamvikt: Lina Akhtar Länsberg vs Alexandra Buch

Rond 1

Länsberg träffar med en hård benspark och följer upp med tunga slag som ser ut att skaka Buch. Ett hårt knä från Länsberg träffar tyskan i ansiktet. Länsberg trycker Buch upp mot buren i ungefär en minut  Svenskan träffar med fler smällar men nu är det Buch som pressar mot buren. Länsberg lyckas fälla ned Buch och hamnar i halvguard där hon enkelt kan landa slag och armbågar tills domaren har sett tillräckligt. Länsberg var överlägsen såväl ståendes som på mattan.

Resultat: Lina Akhtar Länsberg besegrar Alexandra Buch via teknisk knockout efter 3:13 av den första ronden.

Bruno Carvalho vs Mohammed Abdallah

Rond 1

Abdallah träffar med en slagkombination direkt. Malmöiten rusar mot Carvalho och träffar återigen med samma kombination. Carvalho träffar med en frontkick och en jab men har svårt att etablera något tryck mot Abdallah som konstant hotar med kraftfulla slag. Ungefär samtidigt som en högljudd tuta drar igång i publiken träffar svensken till slut med en stenhård rak höger som sänker Carvalho. Brassen lyckas fixa halvguard men blir träffad av flera tunga smällar vilket gör att domaren inte ser något annat val än att bryta matchen till hemmapublikens eufori.

Resultat: Mohammed Abdallah besegrar Bruno Carvalho via teknisk knockout efter 2:14 av den första ronden.

David Bielheden vs Cody McKenzie

Rond 1

Bielkheden träffar med en fin benspark. McKenzie får fördel av clinchen och träffar med ett hårt knä mot svenskens kropp. Bielkheden träffar med slag mot kroppen och följer upp med flera slag mot huvudet. Amerikanen är skakad och försöker få avstånd men Bielkheden är beslutsam och fortsätter ösa på med slag ståendes. McKenzies munskydd har gått så domaren bryter matchen tillfälligt och under tiden är amerikanen nära att spy i ringen. Båda utbyter sedan slag innan svensken får in en fin nedtagning och hamnar överst på mattan men amerikanens försvar är starkt så fighten blir ståendes igen och väl där landar Bielkheden en hård kroppspark. Svenskens rond helt klart.

Rond 2

Bielkheden pressar McKenzie upp mot buren och landar flera slag. Återigen tar Bielkheden ned amerikanen men ett underligt ögonblick uppstår när McKenzies tar i svenskens byxor och båda fighterna slutar slåss innan domaren säger “C’mon let’s fight”. McKenzie tar sig upp men Bielkheden får underhooks i clinchen. Han tar återigen ned sin motståndare och McKenzie får ta flera slag på marken. De rullar runt ordentligt på marken och Bielkheden håller i ett huvudlås i cirka 30 sekunder innan matchen blir ståendes igen. Amerikanen landar bra knän mot kroppen men blir för tredje gången i ronden nedtagen. Bielkheden i halvguard men McKenzie hindrar honom från att få en mer dominant position. Ronden slutar med att Bielkheden går för ett armlås från botten men den sitter inte.

Rond 3

McKenzie landar en fin rak höger men svensken landar flera slag som replik. McKenzie lyckas fälla Bielkheden så att han till slut får vara överst på mattan. Amerikanen landar ett par hårda armbågar i full guard. Amerikanen behöver avsluta fighten men han verkar inte ha tillräckligt med energi kvar och det händer inte så mycket. Bielkheden lyckas svepa McKenzie och befinner sig i halvguard. McKenzie återgäldar svepningen och han ligger i Bielkhedens fulla guard och landar slag men de är inte särskilt många. Efter att ha uthärdat amerikanens slag vänder Bielkheden och lyckas brotta omkull sin motståndare och matchen slutar med Bielkheden ovanför McKenzie.

Resultat: David Bielkheden besegrar Cody McKenzie via ett enhälligt domslut.

Martin Akhtar vs Antoine Gallinaro

Rond 1

De båda utbyter slag mot varandra men Gallinaro lyckas ta ned Akhtar och avancerar till sidecontroll.  Fransmannen är nära att få fast en crucifix-position men Akhtar lyckas komma ut och få matchen upp ståendes igen. Akhtar försöker överrumpla fransmannen med snabba slag men det är Gallinaro som träffar renast slag. De clinchar en stund innan svensken lyckas utnyttja ett misstag från fransmannen och hamnar över honom på mattan. Akhtar landar ett par tuffa smällar innan han får sin motståndares rygg och stryper ut honom med ett rear naked choke och publiken exploderar i Baltiska hallen.

Resultat: Martin Akhtar besegrar Antoine Gallinaro via submission (Rear naked choke) efter 3:26 av den första ronden.

Titelmatch i lätt tungvikt: Joachim Christensen vs Max Nunes:

Rond 1

Christensen träffar med en benspark innan Nunes trycker upp mästaren mot buren och landar några knän mot danskens ben. De båda turas om att trycka upp den andre i clinchen. Blod rinner från mästarens näsa, såg inte vad det var som träffade honom men det blöder ganska mycket. Domaren sepererar dem och dansken träffar med en benspark.. Christensen pressar upp Nunes mot buren. och han landar med såväl knän som uppercuts. Domaren säger återigen till atleterna att göra mer. Rätt händelsefattig rond som var väldigt jämn. Christensen pressade Nunes mest mot buren samtidigt som hans näsa blöder rätt så kraftigt.

Rond 2

Nunes testar att byta stance fram och tillbaka men Christensen fortsätter rakt framåt och landar några tunga slag. Återigen pressar mästaren sin svenske motståndare mot buren. Domaren bryter upp dem och nu är det Nunes som landar flera  slag och sparkar. Nunes rör sig mer nu och vill undvika mer clinchande men dansken lyckas igen få en fördelaktig position upp mot buren. Det händer inte särskilt mycket förutom att båda blir tröttare. Cristensen landar en snygg kombination där han avslutar med en tung kroppsspark. Jämn rond men den gick troligtvis till den danske mästaren.

Rond 3

Bra benspark från Nunes. Christensen pressar Nunes som lyckas få en nedtagning på dansken. Dansken reser sig upp men får ta emot en tung uppercut från Nunes. Christensen trycker återigen upp svensken mot buren och hade nästan full underhooks. Domaren separerar de båda och nu attackerar Nunes mer med diverse sparkar. men så fort han börjar etablera avstånd så stänger dansken det och de går i clinch igen. Christensen tar ned Nunes som resar sig upp nästan direkt. Ronden avslutas med att Nunes pressar dansken mot buren men det är tveksamt om det räckte för segern.

Resultat: Joachim Christensen besegrar Max Nunes via ett delat domarbeslut och förblir Superior Challenge mästare i lätt tungvikt.

Kategorier
ExklusivtSuperior Challenge

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
2 Kommentarer
 • Brocowich
  16 May 2015 at 08:13

  Surt att david inte klarar avsluta honom trots att han inte ger mycket motstånd..

  Sen är kölle inte världens bästa kommentator -vad atletisk david är!
  Pga kullerbytta, ha ha

 • Svara

  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...