Mukhamed Aushev nekades visum, titelmatch på The Zone inställd

The Zone skriver idag på sin webbsida att matchen mellan August Wallén och Muhamed AushevThe Zone FC 8: Inferno har blivit inställd. Och allt är Rysslands fel.

Fast innan du slänger dig på telefonen och ringer den ryska ambasaden och skäller ut dom så kanske du ska läsa vidare. Anledningen till att matchen var tvungen att ställas in var för att Aushev inte kunde få sitt visum igenom. Och det beror på att terrorattacken i Ryssland i slutet av januari, när någon slags terrorist gick in och sprängde sig själv i luften och tog med 31 personer, och skadade ytterligare 130 personer.

Sedan dess har Ryssland haft en rejält förhöjd säkerhet, speciellt på flygplatserna runt om i landet. Och bara på grund av att Aushev har samma nationalitet som terroristerna på Domodedovo flygplats så blev han nekad visum för att kunna flyga till Sverige. Det innebär att han inte kommer att hinna över hit i tid, och The Zone har nu således varit tvungna att ställa in matchen.

“Det suger fett!” säger August Wallén till MMAnytt.

August är förstås märkbart besviken. Han berättar också att i den förra matchen så var han lite småkrasslig, så om den skulle blivit inställd så skulle det inte göra så mycket. Men denna gång är han i topp-trim, vältränad och mentalt redo. Att matchen blev inställd var förstås ett väldigt slag.

Han berättade att också att Aushev hade visum och allt klart, men att det blev indraget på flygplatsen när han skulle flyga till Sverige på grund av terrordådet. August fick själv reda på detta tidigt imorse, och var fortfarande inställd på att kliva upp på vågen för att kolla vikten. Han sa att han hade ganska blandade känslor nu, men försökte hålla masken så gott det går. Han kommer förstås att vara med som publik under morgondagen, men det är nog först då som alla känslorna om den förlorade matchen dyker upp.

Allt detta ligger förstås helt utanför The Zones kontroll, men det är ändå tråkigt att något sådant händer.

Uppdatering: Information från August Wallén har lagts till i artikeln.

Kategorier
The Zone
19 Kommentarer

Svara