Chael Sonnen om en titelchans mot Jon Jones: “‘Förtjäna?’ Jag väntar inte, jag tar.”

MMAnytt kunde redan igår rapportera om att UFCs VD Dana White fortfarande är öppen för en match mellan UFCs lätt tungvitksmästare Jon “Bones” Jones och “The American Gangster” Chael Sonnen, om det finns en stor nog efterfrågan bland fansen. Sonnen verkar redan ha startat igång marknadsföringen inför en potentiell match mellan dem, och skriver på sin twitter att han väntar “Bones” som motståndare, vare sig om han förtjänar en titelchans eller inte.

Sonnens uttalande får man nog ta med en nypa salt då han fortfarande är inbokad att möta Forrest Griffin på UFC 155, dessutom är det långt ifrån ett officiellt uttalande. Däremot så är White säker på att Sonnen kommer vilja möta Jones om han besegrar Griffin. Hur stor efterfrågan finns det egentligen bland fans för en Jones vs Sonnen match? Svenska fans verkar mycket hellre vilja se Jones möta Alexander Gustafsson innan han möter “The American Gangster”. Frågan handlar nog snarare om hur mycket White vill att matchen blir av. Kommer Sonnen lyckas snacka till sig en titelchans om han vinner mot Griffin?

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
NyheterUFC
31 Kommentarer
 • Henrik Persson
  24 September 2012 at 03:02

  Om Alex vinner över Shogun och ber om titelmatchen så lär han få den? Om han utmanar Jones direkt efter vinsten dvs

  • Ivan_den_onde
   24 September 2012 at 03:15

   Jo, helt klart, är säker på att Alex kmr få titelchans om han slår Shogun

  • Kiltcalle
   24 September 2012 at 03:18

   Vi får hoppas att han ber om titelchansen! Osäker på om han verkligen får den om han inte ber om chansen. Dana verker ju ge ut titelchanser till de som skriker efter dem högst. Machida tappade sin chans nu när han inte gjorde ett inhopp på kort varsel enligt Mr White.

 • Robin Stjernström
  24 September 2012 at 03:16

  Får han en titelmatch genom snack så ger jag fan upp helt.. då är det verkligen ingen sport där den bäste förtjänar en match utan vem som snackar och hörs mest.

  • Ivan_den_onde
   24 September 2012 at 03:35

   Det har alltid varit en blandning, har du inte insett det?

   Finns många exempel, men som sagt, ingen klagade när Jon Fitch satt på sina sjuka winstreak och borde fått en rematch på GSP^^.

   Sonnen kommer måsta slå en bättre fighter än griffin för att få titelchans. Gustaffson kommer dansa runt shogun och sen få slåss om bältet.

   • ToksOne
    24 September 2012 at 07:27

    Enig.
    UFC och många andra sporter handlar såklart om att generera intäkter. Jag tycker nog man får vänja sig vid den tanken. Jag personligen har inget direkt mot det. Jag tycker även att man ska ha i åtanke att Joe Silva säkert har rätt bra koll vem som kan ta ett bälte t.ex.

    Jag gillar konceptet generellt, Dana vill ge oss matcherna vi vill ha! Sen måste jag samtidigt tycker att det blir lite galet ibland.

   • Arman
    24 September 2012 at 11:57

    Gillar ju Sonnen nånstans, men hoppas han får på huet av Forrest så han inte sabbar den här divisionen för Alex. För Alex kommer att få en titelchans under normala omständigheter – om han slår Shogun. Och jag hoppas han gör det. Och tor han kan göra det. Men att tro han kommer “dansa runt” en av tidernas bästa känns liiiite som önsketänkande.

  • Ibrahim Balboa
   24 September 2012 at 06:49

   Ibland handlar det bara inte om vilka som förtjänar, deal with it. Så har ufc ALLTID varit.

   Varför tror du dan hardy fick chans på gsp överhudvudtaget? För att han är britt.

   Brock lesnar? Den behöver jag inte ens motivera.

   Randy fucking couture fick chans på tim sylvia direkt efter sin “pension” efter att liddell knockade honom.
   Listan fortsätter…

   Det är inte som att detta är något nytt…

   • tobias Mbonne
    24 September 2012 at 07:39

    Det är det faktiskt, till viss grad. Dana White är speciellt kär i Sonnen och hans skitsnack.
    Att snacka om titelfight i en viktklass han bara slagits i 1 gång tidigare, då han förlorade, när han dessutom kommer från en förlust är illa nog.
    Vi pratar dessutom om snubben som dopade sig i sin första fight om titeln, något Josh Barnett blev utslängd permanent för.
    Kändisfaktorn har blivit värre.

    • Anders Bräck
     24 September 2012 at 08:52

     Förmodligen för att Sonnen säljer och drar i pengar, Så funkar det på 99% av alla andra arbeten. Skillnad skulle vara om nu Sonnen var värdelös.

     • tobias Mbonne
      24 September 2012 at 09:46

      Jovisst, men det verkar mer än lite kortsiktigt. När väl man har torskat i ett flertal titel-fighter så har man liksom förbrukat sitt “hype-kapital”, och folk börjar redan tröttna på honom.
      Att marknadsföra en 30+ årig mellanviktare, som sällan avslutar, som nästa utmanare till Jones känns som en dålig investering.

     • Baz3
      25 September 2012 at 08:00

      Alla inlägg som har nåt med Sonnen att göra här på MMAnytt eller andra bloggar får automatiskt 30+ comments. Det säger redan nåt om Sonnens “hype-kapital”.

 • Albert Hjälm
  24 September 2012 at 03:21

  Tänk er en svensk i en UFC-titelmatch…det var inte länge sen vi drömde om en svensk i UFC överhuvudtaget:) Får gåshud bara jag tänker på det…

  • nitohu
   24 September 2012 at 05:54

   Eftersom du fått ett minustryck, så misstänker jag att vi har avundsjuka norrmän som är inne på MMA nytt o läser.

 • LassanaDiarra
  24 September 2012 at 03:52

  Räcker det inte med den här skiten nu? Gå vidare för fan börjar bli tröttsamt att läsa hans skitsnack. Rikta ljuset mot folk som förtjänar det.

 • Andreas
  24 September 2012 at 03:56

  jag gillar ju inte det systemet som det har blivit, sonnen har inte förtjänat att få gå en titel match, man ska inte kunna prata sej till en titel match. han har fått 2 chanser mot silva o misslyckats så jag tycker han ska få gå ett par matcher innan han ska få titel chans igen.

 • Jens Rahm
  24 September 2012 at 04:08

  Vinner Gus mot shogun har han förtjänat sin chans, dock tror jag han kommer få vänta ut både, Hendo och Machida, kanske även Sonnen pga att det säljer mer biljetter.

  • serber
   24 September 2012 at 05:24

   Nja sänker han Shogun så är chansen stor att det blir en titelmatch, Hendo och framförallt Machida har ju inte varit på kartan på ett tag och man får nog ta det som är färskast dvs Gus.

  • Arman
   25 September 2012 at 12:02

   Precis så. Även om det förhoppningsvis räcker med Hendo eller Machida, hoppas de får slåss om en Jones-chans som det pratats om. Men så är det den där jävla Sonnen och PPV-pengarna. Hoppas Forrest tar honom och gör slut på de förhoppningarna!

 • Jonas Albertsson
  24 September 2012 at 04:10

  Tycker Sonnen ska ha cred för att han ville ställa upp på så kort varsel emot Jones, men att han ska “ta” en titelchans nu är absurt, han får göra sig förtjänt av det genom att fightas som alla andra.

 • Danken
  24 September 2012 at 04:22

  Då kan dom ju börja kalla det för ‘Sports Entertainment’…

 • tojo77
  24 September 2012 at 05:34

  Mätt i PPV-dollares: Jones vs Sonnen slår Jones vs Gustafsson med hästlängder.

  Vilken matchning väljer Dana White tror du?

  Jag tror att Alex får vänta tills UFC sugit $ ur både Jones vs Sonnen och Jones vs Hendersson.

  • Owe Andersson
   24 September 2012 at 05:42

   Helt jävla rätt!

 • juelz
  24 September 2012 at 05:44

  Sonnen har inte en suck att komma med mot Jon Jones… Han kommer inte kunna ta ner honom, Om det händer så vänder Jones på honom ganska lätt och misshandlar honom på mattan… Jag tror Sonnen får det svårt mot Forrest till och med, Tycker inte man ska ta den matchen som en garanterad vinst för Chael.

  Om Alex slår Shogun borde han vara nära en chans, Alex, Machida och Hendo borde vara dem nästa att utmana Jones om bältet, Även om det inte blir just i den ordningen så borde det vara dem tre.

  Sonnen kan ju ta och öva lite tekniker med sin tid över istället för att hänga på twitter, Då kanske han slipper snubbla över sina egna ben när han testar en “spinning elbow” nästa gång…. Lite trött på den här pajasen helt ärligt.

  • Jens ☠
   24 September 2012 at 05:55

   Tror inte Jones vänder sonnen lätt. Sonnen har bättre brottning än Jones. Tror inte han kommer in nära bara.

  • tobias Mbonne
   24 September 2012 at 07:29

   Nåja, nu tycker jag inte vi ska vara orättvisa mot Sonnen. Han är en av de bättre brottarna i organisationen, även om han är för liten för att ge Jones riktiga bekymmer.
   Kan han tajma sin nertagning bra (vilket han kan), så lär han väl åtminstone kunna sätta Jones på sin rygg.
   Det ska däremot sägas att det är löjligt och respektlöst mot alla andra i viktklassen att ge Sonnen en titelfight OM han vinner mot Griffin.

  • Anders Bräck
   24 September 2012 at 08:54

   Lästa bara dina första rader, har läst det där förut, så var snacket har på sidan innan första matchen mot Anderson. Inte för att jag tror Sonnen tar JBJ.

 • Wally Johnson
  24 September 2012 at 07:59

  Jag verkligen avskyr Chael Sonnen. Fjant, pajas och rent förjävlig människa. Men jag kan inte faktiskt inte argumentera emot hans argument. När sport går från amatör till pro, så är det inte sport längre. Det är underhållning, tyvärr, som räknas. Rankningar har ingen betydelse i pro-sports då det är en apparatur som drivs av vinster. Den arbetaren som kan håva in mest pengar till sin arbetsgivare, får chansen.

  Chael vet att han aldrig kommer bli champ. Han försökte två gånger i MW och han kommer aldrig få en titelchans igen i MW, så länge Silva är champ. Och i LHW, vad ska han göra där förutom att tråkbrotta sig till UD vinster mot medelmåttor som Hamill och Griffin? Men som vi brukar säga i vår vänskapskrets, för varje GSP så finns det en Matt Serra. Man vet ju aldrig vad som kan hända heller. Räcker med att det är Chael’s kväll, har hänt förut. Och om han ändå inte skulle vinna, så har han ändå tjänat sig ett rykte och pengar och säkert ett hopp i rankningen. Win-win. Funkade i fallet med Silva (förutom att han inte vann alls, men ändå lyckades skitsnacka sig till en ytterligare fight) så varför kan han inte applicera samma recept på Jones?

  Don’t hate the player, hate the game…

  • Ibrahim Balboa
   24 September 2012 at 09:44

   Förutom att du var lite väl hård mot chael så håller jag med dig om allt.

 • oneinchpunched mma
  24 September 2012 at 10:34

  Vad ska Chael göra mot JBJ, seriöst. Vi har fått det ultimata beviset på att han har bomull i nävarna när han låg och slog på en oskadd Anderson i fem ronder, vi har sett hans nedtagningsförsök bli stoppade som om han vore en femåring i returmötet med densamme. Så bra brottning kanske han har men även om han får top position på JBJ (vilket skulle vara hans enda chans) så har han som sagt inte kraften att göra skada, och inga submissions att hota med heller. Skulle JBJ mot all förmodan hamna på rygg så skulle han pga överarmslängden kunna armbåga Sonnen med ohindrad kraft tills han förblödde. Bara min syn på saken.

  Off topic, jag gillar tanken på att Alex får fler kvalitativa motståndare innan titelmatch om han mosar Shogun. Jag är ett stort fan och vill se en titelmatch som alla, men ju mer jag ser JBJ, desto mer inser jag att jag vill ha Alex så lugn därinne som han bara kan vara, och det kommer med octagon-vana. Ponera att han får två motståndare till att ta sig förbi efter Shogun – Vilka skulle vara dom troligaste?

 • Svara

  bet365
  Speltips: PFL  Rory MacDonald vs Sadibou Sy


  1 Juli | 14:00 | PFL
  1.30 - 3.25
  Till Betsafe!
  Insättningsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC 27612
  Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
  Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
  Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
  Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
  Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
  Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
  UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

  Speltips: UFC 276

                                                                   
  UFCODDSSPELBOLAG
  Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
  Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
  Volkanovski via domslut2.25
  Holloway via domslut3.75
  Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...