Daniel "DC" Cormier. Foto: Mazdak Cavilin/ MMAnytt

Daniel Cormier håller Jon Jones över Alexander Gustafsson: “Går hellre rematch om titeln – Alex kan möta någon annan”

UFC:s lätt tungviktsmästare skulle inte tveka en sekund på att byta ut Alexander Gustafsson mot Jon Jones om den sistnämnda återvänder till organisationen. 

Daniel Cormier (16-1) försvarar sitt bälte för första gången mot Alexander Gustafsson (16-3) i Houston, Texas i början av oktober. Om “D.C” själv skulle bestämma kunde saker och ting däremot se betydligt annorlunda ut – trots att Jon Jones (21-1) fortfarande är avstängd efter vårens omsusade bilolycka är han på många sätt ändå viktklassens mest omtalade fighter. Många ser honom fortfarande som rättmätig mästare och om han mot förmodan skulle återvända till UFC innan UFC 192 och titelmachen är ett faktum skulle UFC få ett samtal av Cormier om att byta utmanare för densamma. Vad som händer med Gustafsson? Han kan möta någon annan istället..

I en intervju med MMAJunkie.com diskuterade Cormier frågan under dagen och är övertygad om att samtliga lätt tungviktare skulle dra samma slutsatser.

“If Gus and I are scheduled to fight and Jones was back and Jones was eligible to compete, I would ask [the UFC]. I would ask if there’s any way we could get this rematch done, and Alex fight someone else. That’s the fight that you want. Any guy in the division would give you the same answer to that question.”

Trots att de två inte precis är bästa vänner respekterar Cormier Jones som fighter och idrottsman. Om hans minst sagt prekära situation löser sig och han tillåts återuppta UFC-karriären anser lätt tungviktsklassens nuvarande mästare därmed att han bör gå match om titeln omedelbart.

“We can’t wait for him. We have to continue to fight, because at the end of the day, you’re still watching some of the most skilled athletes in the world compete for a championship. If he is allowed back to fight, I think Jones deserves to be fighting for the title right away.”

Foto: Mazdak Cavian

Kategorier
Alexander GustafssonDaniel CormierJon JonesNyheterSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
10 Kommentarer
 • Adam Ridelius
  13 August 2015 at 03:44

  There you go again… Hittar på citat!!! Är det inte en titelmatch oavsett?!?!

  • Denniz Löfgren Hasyilmaz
   13 August 2015 at 03:56

   Hittar på? Självklart kan man inte översätta ord för ord från engelska till svenska, däremot känns det inte som om det finns anledning för kritik i detta fall. Cormier säger ju klart och tydligt att han hellre går rematch mot Jones, om titeln, än möter Gustafsson, om titeln.

 • Nick
  13 August 2015 at 06:49

  åh va ja hoppas att Alex träffar han med en sån klocka ala “Hendo” på bisping så de blir tyst på människan .

 • Barbafet
  13 August 2015 at 07:37

  Alex skulle säkert hellre ta en rematch mot Jones också. Inget konstigt med det.

 • Fanoholic
  13 August 2015 at 09:26

  Håper Alex slukker lyset på Cormier!

 • Jon Jonen Engqvist
  14 August 2015 at 12:32

  Anser dock att det max skulle vara en fight för Interim bältet om Jones skulle komma tillbaka… men det hela beror ju på hur lång tid de är borta och om publiken glömmer hur bra de var.
  Jag tvivlar att Fedor skulle få en titelmatch om han blir signad (vilket är ganska givet iom att han förlorade ett par fighter).
  Men om vi ser på Dominick Cruz eller GSP (som båda lämnat bältena obesegrade) så tror jag inte heller de får titelmatch direkt om de kommer tillbaka..

  Jag skulle dock gärna se Silva, Cruz, GSP, Fedor och Jones på samma kort… UFC – Retribution!
  Men med min tur så skulle väl både Silva och Cruz skada sig, Fedor skulle inte få sitt kontrakt signat och Jones kör in i en stolpe på vägen, så vi får se någon catchweight fight mellan Bob Sapp och Stephan Bonnar istället… :/

  • Kenny Starfighter
   14 August 2015 at 06:54

   Fedor har vunnit 3 raka efter strikeforce, men tror inte han får chans på bältet
   Cruz kom tillbaka efter lång skada & fightades 1 match innan titelchansen, dock skadade han sig igen
   GSP skulle garanterat få chans på bältet igen om han kom tillbaka
   Jones lika så

   • Jon Jonen Engqvist
    14 August 2015 at 10:29

    Jo jag tror att både GSP och Jones är för stora namn för att inte få titelmatch direkt.. bäst ur marknadsföringsperspektivet.
    Tror nog även att Fedor skullen få möta Werdum oavsett vad om han blir signad .. hur jag än vänder och vrider på det så är han det bästa namnet jag kommer på att Fedor skulle kunna möta i UFC..

  • Henrik Gustafsson
   14 August 2015 at 08:08

   Cruz valde väl själv att ta en match innan han fick titel chansen nu. Då han vann över Takeiya (stavning kan va skev) vilket jag tyckte va ett klokt val

   • Jon Jonen Engqvist
    15 August 2015 at 04:10

    Kände inte till att det var hans beslut att gå vanlig match innan, men jag instämmer att det var ett klokt val. Väldigt bra match också i mitt tycke. :)

  Svara