Diskussion: Var Daniel Cormiers skada det bästa som kunde hända mästaren?

Det kan låta märkligt men i och med att Ovince St. Preux hoppar in mot Jon Jones på UFC 197 får Daniel Cormier en chans att se vilka sorts framsteg “Bones” gjort under året borta från sporten. Kan skadan därmed varit bra för Cormiers chanser att besegra Jones när de väl möts?

jon-jones-herb-dean-daniel-cormier-mma-ufc-182-jones-vs-cormier-850x560

Om man tänker tillbaka till första gången Jon Jones (21-1) och Daniel Cormier (17-1) möttes, på UFC 182 förra året, så var det en väldigt jämn match. Samtidigt var det klart och tydligt vem som vann och i ärlighetens namn visade Jones inga tecken på att vara illa ute eller på att han någonsin var i allvarlig fara under matchen.

Spola fram tiden lite mer än ett år och det var dags igen. Mycket har hänt sedan början av förra året – Jones har åkt in och ur fängelset, gått igenom mer än vad vissa gör under hela livet och verkar ta träningen på större allvar nu än någonsin förut. Cormier har gått två titelmatcher och avslutat Anthony Johnson (21-5) samt besegrat Alexander Gustafsson (16-4) i en sån där klassisk Alexander Gustafsson-match, inte helt olik svenskens möte med Jones på UFC 165.

Medan fördelen kan tyckas vara i Cormiers hörna efter två otroligt imponerande insatser under Jones avstängning är det inte nödvändigtvis fallet. “Bones” verkar uppriktigt vara en ny person efter hans turbulenta år och viktigare än så en förändrad idrottsman. Han har inte bara byggt på sig muskler utan sägs även träna mer, bättre och smartare än förut.

Jon Jones UFC 165 MMANytt Foto - Micha Forssberg

Den stora frågan inför UFC 197 har och fortsätter vara vilken sorts Jon Jones vi ser den 23:e april. Hur mycket bättre kan han bli jämfört med förut? Kommer den nya muskelmassan jobba för eller emot honom? Hur är det ställt uppe i knoppen på 28-åringen?

Cormiers skada är självklart en stor personlig tragedi för lätt tungviktsmästaren och inte att varken skämta om eller förminska. Däremot kan det bli något positivt för “D.C” i det långa loppet. Som sagt är frågorna kring Jones många inför UFC 197 men förmodligen ser vi en bättre Jon Jones än någonsin om tre veckor. Och det bådar inte gott för Daniel Cormier.

Nu när Ovince St. Preux (19-7) ersätter och Jones går en match emellan returmötet med Cormier, förutsatt att han vinner den 23:e april, får mästaren en chans att se vad ärkerivalen jobbat på hemma i Albuquerque de senaste månaderna. Så visst är Cormiers skada tråkig och ett stort bakslag men nu får han i alla fall något att gå på.

Så istället för att kliva in i oktagonen ovetandes om vad för sorts monster som väntar på andra sidan får Cormier en chans att scouta Jones mot “OSP”. Eller är det bara en chans för Bones att värma upp innan han besegrar D.C igen?

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Daniel CormierDiskussionExklusivtJon JonesNyheterOvince Saint PreuxSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
4 Kommentarer
 • Lucas Andersson
  6 April 2016 at 06:48

  Intressant vinkling!

  I värsta fall kan det ju dock bli helt omvänt. Om Jones är ett värre djur än någonsin kanske det sänker Cormiers självförtroende inför deras fight.

  • Idealman
   6 April 2016 at 08:19

   Ja och sen har Jones nu möjlighet att bli av med eventuell ringrost mot enklare motstånd.

 • TheVobb
  6 April 2016 at 07:02

  Cormier får vara champ några månader till, det är väl det enda positiva för just Cormier?

 • Nicklas
  6 April 2016 at 07:57

  ”Bones” verkar uppriktigt vara en ny person efter hans turbulenta år och viktigare än så en förändrad idrottsman”

  Han försöker vara en ny person men det går ju sådär..

 • Svara

  bet365
  Speltips: UFC 278

  Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards


  1.27 - 3.75


  20 Augusti | 00:00 | UFC
  Till Bethard!
  Välkomstsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC 27812
  Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards1.273.75
  Paulo Costa vs Luke Rockhold1.323.35
  José Aldo vs Merab Dvalishvili2.051.80
  Marcin Tybura vs Alexander Romanov3.801.26
  Tyson Pedro vs Harry Hunsucker1.126.25
  Leonardo Santos vs Jared Gordon3.351.29
  UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...