Edmond Tarverdyan om matchen och Ronda Rouseys framtid

Ronda Rouseys tränare Edmond Tarverdyan anser inte att Holly Holm var bättre än Rousey. Enligt Tarverdyan berodde “Rowdys” förlust inte alls på någon felaktig gameplan utan mer på att “The Preacher´s Daughter” inte lät sig luras av den forne bantammästarinnans taktik.

Ronda Rouseys förlust mot Holly Holm i huvudmatchen under helgens UFC 193 i Melbourne fortsätter att skaka en hel MMA-värld. Nu tar Rouseys tränare Edmond Tarverdyan bladet från munnen och ger i en intervju sin version av det inträffade, att hans egen stjärna kunde förlora så stort och så förnedrande inför ögonen på alla som såg matchen. Enligt Tarverdyan berodde förlusten inte på att Rousey skulle ha saknat en gameplan. Tarverdyan påstår istället att hon följde den till punkt och pricka, men att Holm lyckades hålla distansen hela tiden. Den strategi som Tarverdyan och Rousey hade utarbetat i förväg inför matchen gick ut på att komma innanför garden på Holm och pressa henne mot oktagonens utkant, men detta fungerade inte eftersom Holm rörde sig alldeles för snabbt.

Rouseys tränare tycker inte att Holm skulle ha varit den bättre boxaren av de två. Han anser inte att matchen handlade om boxning.

“Vi vet att Ronda är tillräckligt smart för att utkämpa matchen på det sätt hon är bäst på, vilket hon gjorde. Holly stoppade ett försök till armbar och några takedowns. Hon gjorde ett bra jobb.”

Edmond Tarverdyan bekräftar att Ronda Rousey kommer att ta en längre paus från fightingen nu för att vila och fundera över hur framtiden ser ut.

Kategorier
Holly HolmRonda RouseySenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
8 Kommentarer
 • tojo77
  16 November 2015 at 07:14

  Tycker det mest centrala citatet i artikeln var “I wouldn’t say in the striking game she was getting the best of Ronda, you know, but I have to watch it again”

  Draktränaren Targaryen verkar inte ha sett den matchen jag såg. Sen i slutet säger han också att Ronda bad om ursäkt för förlusten, som om hans tips i rondvilan att springa rakt på Holm, var bra. Slutligen sa han till Ronda att hon ändå är bäst (hur det nu är möjligt när Holm just vann). Möjligen att det funkar att säga så till ett litet barn, men även det är olämpligt om de minns det ologiska i det lite senare i livet.

  • Danne
   16 November 2015 at 10:02

   Ögonbrynet var i vägen kanske? Det är egentligen bra att han tycker så för då lär det inte bli någon förändring på gameplan. En förlust till stundar då.

  • Wally Johnson
   16 November 2015 at 10:36

   Han verkar ha huvudet upp i sin röv. Snacka om självgod. Svälj stoltheten och inse att gameplanen sög röv av episka proportioner. Lika lite som Holm försökte rulla med Ronda på backen, lika lite borde Ronda ha spenderat ståendes. Vad försökte hon bevisa?

   Hade jag varit Ronda så hade jag kickat hela mitt camp och management för att ens ha nickat till idéen om att gå toe to toe med en så dekorerad boxare som Holm.

   • atnek
    17 November 2015 at 07:39

    Om du kollar fighten igen så kommer du märka att Ronda försöker få tag i Holly men att det inte går nåt vidare förutom vid ett tillfälle.
    Gameplanen var alltså inte att stå upp. Holly var helt enkelt för bra att hålla sig på fötter.

    • Herr Elof
     18 November 2015 at 06:07

     Jupp. Finns en grymt bra analys på bloody elbow som i princip slag för slag går igenom fighten. Ronda använder sin vänsterkrok för att överbrygga avståndet och ta sig in i clinch, men blir slagen i ansiktet i princip var enda gång. Hennes sätt att ta ner är ju inte double leg utan kräver mer clinchande och det gick ju inte riktigt Holm med på. När hon väl hamnade där så gjorde Holm sedan i princip allt rätt för att inte bli nedtagen. Finns nån till analys på bloody elbow om grappling-biten och hur Holm fixar och trixar för att undvika armbar-ödet. Riktigt nördigt, men riktigt intressant.

     • atnek
      18 November 2015 at 06:43

      Ok, där ser man. :)

    • Wally Johnson
     19 November 2015 at 11:13

     Du har förmodligen rätt även om jag kanske inte håller med fullt ut. Jag tyckte hon rusade i sin vanliga stil i hopp om att “swarm” Holly men sprang in i murbräckan gång på gång och detta gjorde henne bara (uppenbart) frustrerad. Någonstans vill jag tro att hennes ego från föregående fight, låg kvar i minnet. Men som sagt, du har förmodligen rätt hehe.

     Men det som skapar mest huvudbry för mig är hur hennes hörna gav henne indikationer på att hon faktiskt vann den första ronden, som hon till största dels spenderade på sina fötter. Sabotage? Säger man så till sin fighter när den uppenbarligen fått på huvudet?

     Fast jag tror vi alla kan enas om att Ronda måste jobba på sin stand up, oavsett vad? Att springa så plattfotat som hon gjorde fick henne att se ganska amatörig ut.

 • Picknickname
  16 November 2015 at 11:12

  Undrar vilken match han kollade på??? Snacka om förnekelse! Han vet nog att han blit av med sin mjölk kossa efter vad som hände framför alla andras ögon… Frågan är hur bra dom andra i klassen på riktigt är med tanke på hur Ronda såg ut mot en riktig motståndare?

 • Svara