Gleison Tibau tillfälligt avstängd för “potentiell doping”

Ännu en UFC-fighter stängs nu av efter att USADA meddelat företaget om att Gleison Tibau kan ha tagit otillåtna substanser inför UFC Fight Night 77 och den redan kontroversiella vinsten över Abel Trujillo.

Gleison Tibaus (34-11) vinst över Abel Trujillo (12-7) var en oerhört kontroversiell sådan efter att domaren i mångas ögon stoppat matchen för tidigt. Under morgonen kom uppgifter ut som ytterligare svärtar ner vinsten då U.S. Anti-Doping Agency, USADA, meddelat UFC om att brasilianaren testat positivt för “potentiellt” dopingklassade droger i ett test som togs utanför tävlingssammanhang, varpå UFC tillfälligt stängde av Tibau.

USADA ska nu utreda fallet och komma fram till om det Tibau nu tog bör klassas som doping eller inte. 32-åringen själv skyller det positiva testet på ett misstag.

 

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Gleison TibauNyheterSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
3 Kommentarer
 • Gnisselx2
  5 December 2015 at 10:44

  Typ lika chockerande som när Lombard åkte dit…

  • nonev
   5 December 2015 at 11:29

   Fast Lombard är ju på en helt annan nivå…

 • Hiho
  5 December 2015 at 02:51

  Ska de klassa något som doping i efterhand? Eller vad menar de?

 • Svara