Gratismatch: Se Julianna Peña bli den första kvinnliga TUF-vinnaren

Återupplev “The Venezuelan Vixens” dominanta seger i den första kvinnliga TUF-finalen.

Den 30 november 2013 gick finalen av The Ultimate Fighter 18: Team Rousey vs. Team Tate av stapeln i Las Vegas. TUF-säsongen coachades av rivalerna Ronda Rousey (12-2) och Miesha Tate (18-7) och var historisk på så sätt att kvinnor för första gången var med.

I den kvinnliga bantamviktsfinalen ställdes Julianna Peña (8-2) mot Jessica Rakoczy (1-5, 1 NC) i en tämligen ensidig match, som ni kan återuppleva i sin helhet i videon nedan.

https://www.youtube.com/watch?v=hnl6vBAzXUw

 

Tillbaka i buren på lördag

Efter matchen tvingades Peña till ett längre uppehåll på grund av skadebekymmer, men återvände sedan efter nästa ett och ett halvt års frånvaro varefter hon säkrat ytterligare tre vinster i rad.

Nu på lördag är det dags för “The Venezuelan Vixens” största match i karriären då hon gör upp mot nummer 1-rankade Valentina Shevchenko (13-2) i huvudmatchen på UFC on FOX 23: Shevchenko vs. Peña.

Vem har du som vinnare på lördag?

Omslagsbild: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
GratismatchJulianna PeñaRekommenderatSenaste NyttUFCVideo

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara