Jon Jones på Forbes ’30 Under 30′-lista

Det handlar alltså om de 30 starkast lysande sportstjärnorna som ännu inte hunnit fylla 30 år som UFC:s lätt tungviktsmästare nu är del av. Den prestigefulla amerikanska tidskriften ‘Forbes’ publicerade nyligen listan och redan innan “Bones” vinst under helgens UFC 182 hade man tillkännagivit planerna om att mästaren redan hade en fot in på densamma.

’30 Under 30: Sports World’s Brightest Young Stars’ är det fullständiga namnet och den blott 27-årige mästaren kan nu alltså även räkna en plats på den prestigefulla listan till meriterna. Det är som sagt den välkända tidskriften ‘Forbes’ som satt ihop listan och trots att man redan hade Jon Jones (21-1) i åtanke för en plats på densamma blev helgens vinst över Daniel Cormier (15-1) i huvudmatchen på UFC 182 droppen som fick bägaren att rinna över. 

“When he won UFC’s light heavyweight title in March 2011, Jones became the youngest UFC champion of all time,” uppgav representanter från tidskriften i ett uttalande inför UFC 182. “The New York native still holds the belt, which he will defend against Daniel Cormier at UFC 182 in January 2015. A win would mark his ninth title bout victory, which would be good for third-most in UFC history.”

‘Forbes’ riktar främst in sig på den finansiella- såväl som affärsmarknaden men har gjort sig kända för att, likt detta fall, även arbeta med ämnen utanför det främsta fokusområdet. Med sin 12:e placering är Jones ensam MMA-fighter på listan och placerar bland andra högre än både Barcelonas storstjärna Neymar och Real Madrids maestro Cristiano Ronaldo. Ännu en fjäder i mästarens hatt med andra ord.

Foto: Micha Forssberg

Kategorier
UFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
4 Kommentarer
 • ivey2
  6 January 2015 at 03:36

  Konstig lista, fick inte något grepp på vad det är de rankat.

 • Olof86
  6 January 2015 at 03:53

  Högre än Ronaldo??? Haha.. Största stjärnan i världens största sport och bäst betald?? GTFO

  • Kiltcalle
   6 January 2015 at 09:23

   De som gjorde listan är väl amerikaner.

 • lamemmafans
  6 January 2015 at 05:10

  Jones är möjligtvis större i USA än de två men internationellt så är Jones inte med i Top 30. Misstänker detta bara har med ‘murica att göra.

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...