Övergångar till MMA

MMA verkar vara en sport som folk från amerikanska idrottsligor vill försöka sig på när fotboll eller hockeykarriären börjar gå mot sitt slut. Matt Mitrione som gått 5-0 i UFC med en planerad match mot Cheick Kongo till UFC 137 har en avslutad karriär i NFL (National Football League) bakom sig och den kanadensiska ishockeyspelaren Donald Brashear som är mer känd för sina våldsamma upptåg än spelarglans i ishockeyrinken är inne i ett kontrakt med kanadensiska organisationen Ringside MMA.

Rykten gick för ett tag sen om att NBA(National Basketball Association)-spelaren Shaquille O’neal skulle ställas mot Chuck Lidell i en MMA-fight, en sport som O’neal tydligen har utövat under 10 års tid vid sidan av sin basketkarriär.

Och nyligen gick Chad Ochocinco (Chad Johnson) som spelar amerikansk fotboll i NFL ut med att han vill ha Georges St. Pierre och dessförinnan twittrat ett tag om Anderson Silva.

Who’s the best fighter right now? I’ll f**k him up. Where is St. Pierre at? Georges St. Pierre, call me, I’m in Omaha. Where’s he live? Canada? I’m not gonna lose to no f*****g Canadian.

Det är svårt att bedöma hur seriösa personerna i fråga är med sådana uttalanden men en sak är säkert och det är att MMA får allt mer utrymme bland de mer utbredda idrotterna. Med denna ständigt ökande popularitet för MMA kan det mycket väl vara så att det i framtiden kommer ske fler övergångar från andra idrotter till MMA med stora stjärnor som lockbete och vi som publik kommer få se fler före detta hockey- eller basketspelare göra sitt i buren.

Dana White har kommenterat fallen Shaquille O’neal och Chad Ochocinco och i samma intervju även hur det är att jobba med Nick Diaz.

Se intervjun med Dana White som gjordes efter UFC 133 och Chad Ochocincos callout av Georges St. Pierre efter hoppet.

 


Kategorier
UFC
20 Kommentarer

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...