Sarah Kaufman är redo för ny fight men det är inte inom UFC

Sarah Kaufman har inte tävlat sedan hon förlorade ett delat domslut mot Valentina Shevchenko men nu har hon en ny match bokad. Hon kommer att delta under en gala som arrangeras av den sydkoreanska MMA-organisationen Battlefield.

Sarah Kaufman (17–4-1 NC) påbörjade sin MMA-karriär med tolv raka segrar och hon lyckades vinna Strikeforces bantamviktsbälte innan hon stötte på motgångar. Hon kom att slåss om bältet ännu en gång längre fram i karriärer men Kaufman förlorade då mot Ronda Rousey (12-2) via armbar innan hon fortsatte vidare till Invicta FC och UFC.

Efter sin senaste förlust mot topputmanaren Valentina Shevchenko (14-2) valde Kaufman att inte skriva på för UFC igen och hon meddelar nu att hon istället kommer att slåss för Battlefield, en sydkoreansk organisation som den 18 mars kommer att arrangera en gala där hon kommer att tävla.

Än är det inte klart vem Kaufman möter men ett av namnen som cirkulerat är MMA-veteranen Jan “Cuddles” Finney (11-12) som just nu har en vinstsvit på tre raka.

Båda kvinnorna har mött toppmotstånd under sina karriär och Kaufman har vinster över namn som Liz Carmouche, Alexis Davis, Roxanne Modafferi och Leslie Smith. 

Enligt MMA Fighting har inte Kaufman skrivit på något kontrakt med Battlefield och hon är fortfarande fri agent.

 

Vill du se Kaufman tillbaka i UFC?

 

Omslagsbild: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Kategorier
NyheterSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara