UFC 164: Huvudkortet – Redaktionstipset

En av årets mest efterlängtade titelmatcher är en returmatch mellan WEC-stjärnorna Benson Henderson och Anthony ”Showtime” Pettis. Pettis vann deras första möte på WEC 53 och nu är det dags för dem att mötas igen på UFC 164. Innan dess kommer tungviktarna Frank Mir och Josh Barnett att göra upp, och den tropprankade fjäderviktaren Chad Mendes tar sig an den forne lättviktaren Clay Guida. MMAnytts redaktionstips för huvudkortet finner ni nedan.

fighter2?.lastNamefighter1?.lastName
Titelmatch i lättvikt: Benson Henderson vs. Anthony Pettis

Personligen har jag längtat efter denna matchen länge, och det kommer bli väldigt spännande att se den utspelas i UFC. Deras första match var väldigt jämn och det hade inte varit djärvt att påstå att Anthony Pettis ”Showtime Kick” vann honom matchen. Bägge har gjort bra av sig i UFC sedan dess, Benson Henderson är obesegrad i oktagonen och Pettis har vunnit tre raka. Trots att Henderson har vunnit fler matcher så anser jag att Pettis gjort bättre av sig i sina senaste matcher än vad Henderson har. Bortsett från dominansen över Nate Diaz så har Hendersons domslutsvinster i returmatchen mot Frankie Edgar och titelförsvaret mot Gilbert Melendez varit kontroversiella och väl diskuterade. Pettis har inte lämnat utrymme för kontrovers med knockoutvinster över Joe Lauzon och Donald ”Cowboy” Cerrone.

På fötterna så kommer ”Showtime” att ha ett övertag. Han är helt enkelt snabbare, slår snäppet hårdare och gör det på oförutsägbara sätt. Gällande brottning så kommer Henderson at vara strakare, även om Pettis är farlig från ryggen. Jag tror dock att Pettis striking tillsammans med hans rörelse och fotarbete är vad som kommer vinna honom matchen. Henderson kan hota från vilken position som helst, men vi kommer få se en ny mästare.

Vinnare: Anthony Pettis via teknisk knockout, rond 4

fighter2?.lastNamefighter1?.lastName
Tungvikt: Josh Barnett vs. Frank Mir

Tungviktsmöte med stora implikationer! Frank Mir slåss för rätten om att stanna kvar i tungviktsdivisionens övre skikt, medan Josh Barnett vill göra en storartad och lyckad återkomst till oktagonen efter flera år utanför den.

På fötterna anser jag att Mir är starkare, men jag tror inte heller att matchen kommer att hålla sig på fötterna särskilt länge. Barnett kommer att försöka ta ner Mir och sedan banka honom mot kanvasen som en grottmänniska slår ihjäl en inkräktare. Mir behöver en vinst här, och han är medveten om det. Jag tror att det kommer driva honom och eventuellt leda till vinst trots några motgångar under matchens gång. Barnett får in hård ground and pund men blir slarvig och lämnar en arm på marken som Mir får tag på.

Vinnare: Frank Mir via submission, rond 2

fighter2?.lastNamefighter1?.lastName
Fjädervikt: Clay Guida vs. Chad Mendes

Det verkar som att Clay Guida förlorat en del av sina fans i sina två senaste framträdanden. Chad Mendes har i sin tur knockat motståndare som varit betydligt lägre rankade. Guida vann sin fjäderviktsdebut mot Hatsu Hioki via ett kontroversiellt enhälligt domslut. Jag har väldigt svårt att tro att Mendes kommer kunna knocka den stenhårde Guida, även med Duane Ludwig i hörnan.

Med det sagt så har jag svårt att se hur Guida ska kunna besegra Mendes på något sätt förutom kontroversiellt domslut. På fötterna så är Mendes starkare, han lär kunna använda sin brottning defensivt nog för att undvika att bli nertagen, och men sin byggd och styrka lär han kunna ta sig ur clinch när positionen inte önskas.

Vinnare: Chad Mendes via domslut

fighter2?.lastNamefighter1?.lastName
Tungvikt: Ben Rothwell vs. Brandon Vera

Brandon Veras flytt till tungvikt var otippat, men det var där han först gjorde succé och för hans skull så får vi hoppas att succén fortsätter. Han ställs mot Ben Rothwell, en  fighter lika tuff som Rin Nakai är underlig. Rothwells haka är stenhård, och även Cain Velasquez TKO-vinst över Rothwell kan ifrågasättas då ”Big” Ben fortfarande var medvetande när matchen stoppades.

Jag ser dock Vera kontrollera distansen med sparkar och rörelse. Som en smidigare fighter tror jag att han kommer kunna hålla sig på utsidan och sakta bryta ner Rothwell, det lät dock inte räcka för att avsluta honom.

Vinnare: Brandon Vera via domslut

fighter2?.lastNamefighter1?.lastName
Fjädervikt: Erik Koch vs. Dustin Poirier

Detta är en av matcherna jag ser fram emot mest, och det är mellan två fjäderviktare som liknar varandra och som båda två har ett högt underhållningsvärde. Bägge fighters har i UFC endast förlorat mot toppnamn, och det kommer att bli spännande att se dessa herrar mötas.

Erik Koch kommer från en blodig TKO-förlust mot Ricardo Lamas, medan Dustin Poirer förlorade ett domslut mot Cub Swanson. Personligen har jag inte riktigt imponerats lika mycket som många andra av Koch. Han har alltid varit en skicklig fjäderviktare, men att det räcker med vinster över Raphael Assuncao och Jonathan Brookins för att få en titelchans är snopet. Poirer har slagit Brookins och Max Holloway med flera, men gjorde bra av sig mot både ”The Korean Zombie och Swanson. På fötterna tror jag att det kommer vara jämnt, Koch kan nog vara snäppet vassare, på marken ger jag Poirer fördelen med en väldigt liten marginal.

Det kommer bli spännande och matchen kan sluta hur som helst, men jag tror att ”The Diamond” utnämns som segrare.

Vinnare: Dustin Poirer via submission, rond 3

Vem har ni tippat som vinnare på huvudkortet för UFC 164?

Hela underkortet kan man som vanligt se gratis, först på MMAnytt, Facebook, UFC.tv eller Youtube med start kl 00.30 och sedan på Facebook eller UFC.tv från och med kl 02.00. Klockan 04.00 sätter huvudkortet igång på www.MMAnytt.se/se-UFC-Live, UFC.tv samt på C More Sport, C More Sport HD, C More Live och C More Live HD.
00.30 – MMAnytt, Facebook, Youtube, UFC.tv
02.00 – UFC.tv, Facebook
04.00 – www.MMAnytt.se/se-UFC-Live, C More Sport, C More Sport HD, C More Live, C More Live HD, UFC.tv

Är du osäker på hur du ser UFC-galor så kan du läsa mer detaljerat här. I guiden finns även ett schema på alla planerade UFC-galor under året.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
UFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
6 Kommentarer
 • Jens Engvall
  30 August 2013 at 01:05

  Jag höll enbart med er på Mendes, och huvudeventet känns för svårt att tippa vem som kommer att stå som vinnare!

 • GiinoStenLund
  30 August 2013 at 01:11

  Hoppas att de slutar så här
  Pettis Tko rond 2
  Barnett tko rond 3
  Chad Mendes tko rond 1
  Vera via sub rond 1
  Koch via domslut.

  Tror att de slutar så här
  Henderson -Domslut
  Barnett – tko rond 3
  Mendes – Domslut
  Rothwell – Domslut
  Koch – Domslut

 • Kiltcalle
  30 August 2013 at 02:22

  Barnett förlust via slarvigt markspel och en armbar? Sällan. Barnett har haft sjukt lång karriär inom mma och aldrig åkt på en submission.

  • Mr.V
   30 August 2013 at 04:34

   Det hade Noguiera också.

  • sepenoob
   30 August 2013 at 07:53

   Tror ärligt talat det är Mir som åker på en submission isf. Inte en chans att Barnett blir submittad :D

   • Lallarn
    31 August 2013 at 12:24

    Jag håller med. Jag sitter också på Barnett bandvagnen.

  Svara