Nate Diaz. Foto: Mazdak Cavian/ MMAnytt

UFC 196: Nate Diaz stryper ut Conor McGregor efter blodigt krig

Huvudmatchen avgjordes nyss och efter ett blodigt krig var det Nate Diaz som skrällde och gav “Mystic Mac” sin första förlust i UFC.

Efter att Rafael dos Anjos (25-7) drog sig ur lättviktstitelmatchen mot Conor McGregor (19-3) på UFC 196 blev många upprörda – innan det blev klart att Nate Diaz (19-10) istället tog matchen i weltervikt på kort varsel. Plötsligt stod vi med en match som visserligen inte gällde någon titel – men som å andra sidan var en desto mer underhållande.

När första ronden började var det McGregor som pressade och landade med de hårda slagen. Han försökte sig även på ett par snurrsparkar som var nära men dock missade. Diaz fann framgång i klinchen och träffade även med ett gäng fina jabbar, men låg klart under efter de första fem minuterna och hade ett blodigt cut vid höger öga.

Diaz vände på matchbilden och skakade McGregor

Den andra ronden började på samma vis, innan Diaz började landa oftare. McGregor började ha händerna nere och stå framför Diaz i stil med Anderson Silva (33-7, 1 NC), men träffades så småningom av en hård kombination som skakade honom märkbart.

UFC 196 Conor McGregor LAS VEGAS MGM Weigh ins MEDIADAY OPEN WORKOUT 2016 PHOTO MAZDAK CAVIAN MEDIADAY FIGHT-41

McGregor började bra men träffades av flera hårda slag som skakade honom. Foto: Mazdak Cavian

Diaz märkte att irländaren var skadad och la i en annan växel, vilket ledde till ett blodigt brawl. Även om McGregor var skakad fick även han in en del hårda slag. Efter ett tag verkar läget vara kritiskt för McGregor som går på nedtagning i ren desperation – och plötsligt har han Diaz över sig i mount som haglar ner slag. När han sedan vände sig tog Diaz läget för en rear-naked choke och McGregor tvingades klappa.

McGregors första förlust i UFC – är fortfarande mästare

Diaz har nu vunnit två raka matcher och inkasserat karriärens i särklass största seger. McGregor har själv åkt på sin första förlust i UFC, men är fortfarande fjäderviktsmästare.

Resultat

Weltervikt: #5 Nate Diaz besegrade Conor McGregor (C) via submission (rear-naked choke) i rond 2 (4:12)

Vad händer nu för Diaz respektive “Mystic Mac”?

Foto: Mazdak Cavian

Återupplev tidigare MMA-galor från Superior Challange här!
Kategorier
Conor McGregorExklusivtNate DiazNyheterRekommenderatSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah
Senaste kommentarerna
Omröstning

Justin Bieber har utmanat Tom Cruise till en UFC-fight! Vem hade vunnit?

Visa resultat

Loading ... Loading ...