Vad Cro Cop sa till Pat Barry som vi inte hörde


Barry hade här väldigt ont!

Pat Barry har talat med Mid-Fight och det är därifrån Barrys citat kommer ifrån.

Pat Barry hade verkligen inte sin turdag då han mötte sin idol Mirko Filipovic på UFC 115. Han insåg direkt efter han slagit ner Cro Cop en andra gång att hans hand hade brutits.

Världen kunde inte se det för kameran var inte nära nog mitt ansikte, men så fort jag bröt min hand, det var andra slaget jag slog som knockade ner honom, så fort det hände så började jag darra på läppen. Och det var av två anledningar. Ett, för att det gjorde otroligt ont och två för att jag i ärlighetens namn trodde att det var slutet på min karriär. Jag kunde aldrig tänka mig att det bara var ett ben som var brutet. Det kändes som att alla ben i handen var brutna helt och hållet.

Som vi alla såg vände matchen, men Barry försökte tappert kämpa vidare. Han hade ju också sin högra fot, hans två främsta vapen i gameplanen var nämligen högerhanden och högerfoten.

Läs mer vad Barry säger om matchen efter hoppet…

“Jag vet inte. Hur kan man ha för mycket respekt för Cro Cop? Han är Cro Cop”

Efter handskadan fick jag panik för en liten stund, men jag fokuserade och tänkte att det ju bara är en hand. Jag har andra vapen. Sen sparkade jag honom och bröt foten och fick panik. Helt och hålet “skit-jag-vet-inte-vad-jag-ska-göra”-panik. Jag vet inte hur jag tog mig igenom nästa två ronder. Ärligt, det var som att jag kunde höra klockan bli långsammare och långsammare. Dom två ronderna gick från 5 minuter vardera till en halvtimme var.

Barry lyckades ändå skratta åt det hela. Han satte sig i sin hörna och berättade för sin coach hur läget var. Coachen sa förstås åt honom att ösa på vidare, men då utbrast Barry paniskt:

Jag sa, “Ursäkta mig? Hörde du inte vad jag sa!? Jag har ingenting.” Så vi började skratta åt det hela och det var så jag klarade av att köra vidare i två ronder.

Han fortsatte matchen men var som alla kunde se inte riktigt sig själv. Han försökte verkligen övertala sig själv att slå med högern trots att den var bruten och tillsist gjorde han det.

Jag nästan skrek. Jag är inte manlig nog att säga att det inte gjorde ont för det gjorde riktigt ont. Jag menar verkligen ont.

Mirko såg att något var skumt med Barry. Först hade ju Cro Cop blivit nedslagen och sen det där. Det ledde honom till att ösa på och försöka köra över Barry.

Vi var på backen och i samma sekund han var över mig och slog mig frågade han mig vad som var fel? Han sa “vad är fel? Varför slutade du slåss?”. Jag berättade för honom att jag brutit min hand varpå han svarade ungefär “Bullshit”. Jag sa då “Nej sir. Min han är bruten. Den handen är borta”.

Huruvida Barry var smart eller dum som avslöjade det där får vara upp till var och en att döma. Barry såg inte någon anledning att ljuga. Barry klarade sig som bekant till tredje ronden där han tillsist blev överkörd helt. Det var en kombo av slag i sista minuten som fick Barry att gå ner och kort efter det satte Cro Cop en RnC.

Efter matchen fick Barry utstå all möjlig kritik och skit rent ut sagt. Snacket gick att Barry varit nöjd efter första ronden och att high-fivandet var ett bevis på det osv. Somliga gick faktiskt så långt som att anse att Barry var slut och andra att han tillist inte ville vinna över sin idol.

Självklart hör man alltid olika frågor och uppfattningar. En del folk är liksom “Jag hoppas du fick betalt för att lägga dig” vilket bara är absurt. Sen finns det andra som säger “Du var rädd för att slå din idol” eller det som retar mig mest “Du visade honom för mycket respekt”. Vad menas egentligen med det? Betyder det att jag gick in i ringen och respekterade hans förmågor i fighten? Jag vet inte. Hur kan man ha för mycket respekt för Cro Cop? Han är Cro Cop!

Barry är lite speciell det ska gudarna veta. Han har nu sluppit gipset i drygt sex veckor och han använder inte handen alls. Han borstar inte ens tänderna med den handen, startar inte bilen. Inget. Han brukar skämta om att han ändå har Wolverine-liknande krafter och kan regenerera skador. Nåväl. Läkandeprocessen försöker han skynda på genom att sjunga för sin hand. Det gamla bandet Totos låt “Rosanna” funkar bäst säger han. Men även låten “Africa” går an. Okeej. Alla har vi våra speciella drag antar jag. Jag vill verkligen att ni lyssnar på Rosanna och Africa (klickan på namnen) och föreställer er Pat Barry sjunga för sin hand. Haha. Att han just väljer 80-talsbandet Toto förvånar mig föga, fråga mig inte varför men jag kan lova er att han var ett stort fan av Karate Kid och andra kampsportsfilmer från 80-talet.

Barry är en frustrerad man helt klart, men han lever på minnet av att faktiskt varit i en fight med Cro Cop, hans idol. Just att Cro Cop visade honom respekt är viktigt för honom.

Hur coolt är det inte att Cro Cop gav mig en high-five två gånger i första ronden? För mig är det en bekräftelse på min närvaro. En bekräftelse från honom att Hey du kom för att fightas och du är värdig att vara i samma oktogon som mig. Det är så jag ser det. Det betyder mycket.

Snacka om ett fan!

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
UFC
21 Kommentarer

Svara