Veckans sammanfattning: UFC:s tungviktsklass är intressant för en gångs skull

Minns ni senast UFC:s tungviktsklass var såpass intressant som i dagsläget? Med tre värdiga potentiell utmanare, en karismatisk mästare och ett par riktigt häftiga matchningar framför oss slog H&M huvudet på spiken med sin reklamkampanj “Big is Beautiful.”

Cain Velasquez (13-2) skada och Fabricio Werdums (20-5) efterföljande återbud inför UFC 196 som så småningom blev UFC Fight Night 82 var vid tillfället det värsta som kunde hända tungviktsklassen. Fler skador, ännu en inställd titelmatch och mer huvudbry för Joe Silva över att faktiskt få till ett par bra matcher i viktklassen. Såhär i efterhand ser det däremot ut som om det hela kan resultera i en av de mer intressanta perioderna för UFC:s tungviktare på ett bra tag.

UFC ON FOX 18 - New Jersey Weigh-in Barnett vs Rothwell MMAnytt.se Copyright Yellowcat.be

Det märkliga händelseförloppet kring vad som skulle ha varit UFC 196 har nämligen öppnat upp för så mycket som tre rent ut sagt grymma tungviktsmatcher och då räknar jag inte ens med titelmatchen mellan Werdum och Miocic. Allt pekar mot att brandmannen får sin chans trots allt då Velasquez kommer vara borta under en längre tid och om man ska tro Miocics manager äger mötet rum kommande sommar.

Bortsett från den väldigt intressanta titelmatchen bäddar detta upp för ett par minst lika häftiga möten. Det står redan klart att Rothwell, den som enligt många bör utmana om bältet härnäst, möter Junior Dos Santos (17-4) i Zagreb om två månader i en match som omöjligen kan sluta i annat än en KO, en submission eller vad “Big Ben” nu får för sig att göra framför den kroatiska publiken. För inte kan väl brasilianaren stoppa Rothwells skrämmande vinststräcka?

Om han besegrar Dos Santos är titelchansen så garanterad att det är löjligt. Men det finns mer än titelmatcher att fokusera på vad gäller UFC:s tungviktsklass, hur konstigt det än låter. Låt oss fantisera om vad för matcher man kan sätta ihop med sportens tyngsta pojkar.

mmanytt alistair overeem ufc 141

Om Alistair Overeem (40-14) bestämmer sig för att teckna nytt kontrakt med UFC och stanna kvar i organisationen är holländaren nog inte alltför långt bort från sin egen möjlighet på bältet, vilket verkligen skulle vara på tiden. Att knocka Dos Santos talar högt och om Overeem skulle avsluta UFC-karriären utan att ens gått match om titeln vore det nog en av de största antiklimaxen sporten någonsin skådat.

Så, nu till det roliga. Overeem mot Velasquez när den före detta mästaren återhämtat sig, Rothwell mot Dos Santos, Werdum mot Miocic för titeln och “darkhorsen” i det hela, Travis Browne (18-3) mot Roy Nelson (21-12). Båda kommer från bitterljuva vinster senast och trots att en seger förmodligen inte skulle leda till en omedelbar titelchans för någon av de två är det ju en match som heter duga.

På tal om omedelbara titelchanser – säg att Rothwell vinner i Zagreb och möter vinnaren mellan Werdum och Miocic. Det mötet skulle i sådana fall förmodligen äga rum i slutet av året vilket ger Velasquez gott om tid att återhämta sig. Boka Overeem-Velasquez runt samma tid som Rothwell-Werdum/Miocic och man har nästa utmanare redo att ta sig an den som lämnar med tungviktsbältet. Browne mot Nelson kan man slänga in bara för sakens skull, förmodligen även den matchen runt sommaren.

För ett par veckor sedan var UFC:s tungviktsklass sportens kanske mest ointressanta. Tänk vad ett par skador, inställda matcher och imponerande vinster kan göra. Vips så känns viktklassen mer intressant än på ett bra tag. Sen återstår att se om Joe Silva är en regelbunden besökare av MMAnytt och faktiskt tar till sig av mina tips. Kom ihåg vart ni läste det först!

Kategorier
Alistair OvereemBen RothwellCain VelasquezExklusivtFabricio WerdumJunior Dos SantosNyheterRoy NelsonSenaste NyttStipe MiocicTravis BrowneUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
4 Kommentarer
 • Metallica
  14 February 2016 at 04:45

  Dessa två är inga sextontaggare längre känns det som
  BIGFOOT Silva
  JDS
  Vinst mot dessa är ett måste om man ska vara något i UFC.
  Alla kan Silvas historia med JDS är en blek kopia av sig själv..

  • Johan
   14 February 2016 at 06:37

   Inte så illa slå stipe näst senast :)

   • Metallica
    14 February 2016 at 07:03

    Absolut ,men mycket har hänt i JDS kropp efter den vinsten, 20% av muskelmassan är borta, bara sådär:)

 • Johan
  14 February 2016 at 06:39

  Kan garantera jds går in som favorit i matchen.

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...